Microsoft добави функция за принудително затваряне на приложения от панела

...
Microsoft добави функция за принудително затваряне на приложения от панела
Коментари Харесай

В панела на задачите в Windows 11 ще се появи функция за принудително затваряне на приложения

Microsoft добави функционалност за наложително затваряне на приложения от панела със дилемите в Windows 11. Потребителите към този момент не би трябвало да употребяват диспечера на дилемите за тези цели.

За първи път функционалността за наложително затваряне на приложения в панела със дилемите се появи в ранните тестови версии на Windows 11, написа The Verge. Като част от конференцията Build for Developers, Microsoft удостовери, че тази функционалност скоро ще се появи и в формалната версия на операционната система. Тя ще бъде част от новите функционалности на Windows 11, които компанията възнамерява да добави с идните актуализации. По-рано стана известно, че Windows 11 също ще има вградена поддръжка на RAR и други архиви, ИИ-асистентът Windows Copilot, както и новата функционалност за разработчици Dev Home.

Microsoft през днешния ден пусна и нова тестова версия на Windows 11, която включва друго усъвършенстване в панела със дилемите, предстоящо от доста консуматори на упоменатата операционна система. Става дума за функционалността “никога не обединявай бутони в панела на дилемите “, която прави допустимо деактивирането на опцията за групиране на бутоните в лентата със дилемите и проявлението на заглавията на прозорците паралелно до иконите на приложенията. Тази функционалност отсъстваше при стартирането на операционната система Windows 11 и, сходно на доста други функционалности в панела със дилемите, ще се появи с последващите актуализации на OS.

Новата версия също по този начин включва и функционалност за аварийно прекопирване и възобновяване на данните, която опростява процеса на възобновяване на приложения, настройки и даже Wi-Fi пароли на нов компютър. Компанията също по този начин преработи и някои емотикони в Windows 11, правейки ги по-разпознаваеми.

Всички тези нововъведения ще станат налични за всички консуматори на Windows 11 през идващите месеци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР