Microsoft блокира изтеглянето от Русия на инсталационни образи на Windows

...
Microsoft блокира изтеглянето от Русия на инсталационни образи на Windows
Коментари Харесай

В Русия вече не могат да теглят Windows 10 и 11 от сайта на Microsoft

Microsoft блокира изтеглянето от Русия на инсталационни облици на Windows 10 и 11, както и на помощната стратегия Media Creation Tool, без да направи каквото и да било известие. Корпорацията към момента не е направила коментар, само че опитът демонстрира, че ограничаването може да бъде заобиколено посредством смяна на IP адреса и езика на уеб страницата.

В началото на март Microsoft разгласи решението си да прекрати всички нови продажби в Русия, а три месеца по-късно разгласи " доста понижаване " на дейностите в страната и вероятно уволняване на повече от 400 чиновници на локалната компания. Закриването на достъпа до изтеглянията от Windows и помощния инструмент Media Creation Tool може да е разследване от това решение. При опит за евакуиране на инсталационните файлове и на инструмента се демонстрира известие за неточност, а в последния случай - неточност 404 ( " Не е открит " ).

CNews и DTF допуснаха, че ограничаването не зависи от доставчика и се отнася за всички съветски консуматори, казусът е докладван и от поданици на Казахстан, само че това са изолирани случаи. Хипотезата се удостоверява от относително елементарен метод за заобикаляне на ограничаването: с цел да се изтегли изображение на един от наличните Windows, би трябвало да се промени IP адресът, да вземем за пример посредством достъп до уеб страницата на Microsoft посредством VPN. В същото време е целесъобразно да зададете друг език на уеб страницата - който и да е различен език, друг от съветския, в противоположен случай този способ може да се окаже несполучлив.

Според StatCounter, фамилията операционни системи Windows е най-популярната платформа за настолни компютри в света - 75,54% през май 2022 година Второто място се заема от фамилията на macOS с 14,98%, следвано от системите Linux (с изключение на ChromeOS) с 2,45%.

Освен от Microsoft, на руснаците е отхвърлен достъп до техните запаси и от Intel и IBM: уеб страниците на първите се демонстрират погрешно, а вторите демонстрират " фиктивно " известие, което демонстрира, че наличието е недостъпно. Руските консуматори нямат достъп и до безплатните фотобанки Pixabay и Pexels.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР