Microsoft обяви нова глобална инициатива в партньорство с LinkedIn, с която

Microsoft обяви нова глобална инициатива в партньорство с LinkedIn, с която ...

Microsoft и LinkedIn ще обучат 25 милиона души на дигитални умения.


Microsoft обяви нова глобална инициатива в партньорство с LinkedIn, с която си поставя за цел да повиши дигиталната квалификация на 25 милиона души по света до края на годината. Мащабната обучителна програма на компанията е в отговор на корона кризата и предизвиканите от нея сериозни икономически сътресения, включително и рязко повишаване на безработицата навсякъде по света.  

Инициативата е подробно писана в официалния блог на Microsoft и включва незабавни стъпки в помощ на хората, които искат да се преквалифицират и да придобият ннеобходимите им дигитални умения, така че отново да влязат успешно на пазара на труда. В програмата ще бъдат ангажирани всички звена на технологичната компания, комбинирайки допълнително нейни съществуващи и нови ресурси, както и такива от LinkedIn и GitHub. Тя включва:
Използване на данни за идентифициране на най-търсените работни позиции и уменията, необходими за заемането им.Безплатен достъп до обучителни материали и съдържание, които да помогнат на хората да развият тези умения.  Придобиване на сертификати на ниски цени и достъп до безплатни инструменти за търсене на работа, които ще помогнат на хората да бъдат наети, след като усвоят необходимите умения и бъдат сертифицирани.
Хората, които могат да докажат, че работното им място е било засегнато от пандемията, ще се възползват от значителни намаления за преминаване на обучителната програма, става ясно от официалното съобщение в блога на компанията.
Попълването на данни в професионалната мрежа ЛинкдИн пък е нужно, за да се помогне на правителствата и големите организации да придобият по-пълна представа за нужните умения и компетенции, които ще са в основата на изграждането на по-добър трудов пазар.
Данните вече позволиха на Майкрософт да идентифицира 10 много търсени от няколко години професии, за които са необходими умения, които могат да бъдат придобити онлайн като разработчик на софтуер, търговски представител, ръководител на проект, специалист информационни технологии, специалист по дигитален маркетинг, анализатор на данни, финансов анализатор, графичен дизайнер, посочва Франс прес, цитирана от БТА. През идните пет години ще бъдат създадени 149 милиона работни места, свързани с технологиите, от които 98 милиона в разработването на софтуери, прогнозира Майкросфт

Източник: manager.bg