Мианмарската полиция стреля по протестиращите в неделя, предизвиквайки най-кървавия ден

...
Мианмарската полиция стреля по протестиращите в неделя, предизвиквайки най-кървавия ден
Коментари Харесай

11 души са загинали на протестите в Мианма

Мианмарската полиция стреля по протестиращите в неделя, предизвиквайки най-кървавия ден от демонстрациите против военната хунта – 11 души са убити, а десетки други са били ранени, съобщи „ Ройтерс “.

Полицията откри огън в разнообразни елементи на най-големия град Янгон, откакто зашеметяващи гранати, сълзотворен газ и предупредителни изстрели във въздуха не съумяха да разпилян тълпите.

„ Мианма е като полесражение “, сподели в Twitter първият католически кардинал на страната на будисткото болшинство, Чарлс Маун Бо.

Вече близо месец хиляди жители излизат на улиците на огромните градове в страната в символ на неодобрение против военния прелом от 1 февруари, при който бе задържана демократично определената лидерка Аун Сан Су Чи.

Служител на Организация на обединените нации, поискал да остане неизвестен, съобщи, че са доказани най-малко петима случая на починали в Янгон. Органите на реда са разкрили огън и в Дауей, убивайки трима. Двама са убити в град Манделей, а по-късно денем служителите на реда са простреляли още една жена.

Междувременно 75-годишната Су Чи бе упрекната в незаконен импорт на шест уоки-токи станции и в нарушение на Закона за естествените бедствия. Следващото съвещание по нейно дело е в понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР