Мейсън Грийнууд се появи от пейката, за да подсигури точката

...
Мейсън Грийнууд се появи от пейката, за да подсигури точката
Коментари Харесай

Исторически мач: Евертън изтръгна точка от Ман Юнайтед

Мейсън Грийнууд се появи от пейката, с цел да подсигури точката (1:1) за Манчестър Юнайтед в семейството против Евертън в исторически за домакините мач. Исторически, защото серията от това да има най-малко един футболист от академията на тима да е в групата за дадена среща продължава към този момент 4000 срещи от 1937-а година. Възходът на "карамелите " при Дънкан Фъргюсън продължава, откакто Виктор Линдельоф спомогна на отбора от Ливърпул да открие резултата на "Олд Трафорд ", вкарвайки си автогол, само че страховит шут на Грийнууд раздели точките.

Първият късмет пристигна след единствено 14 секунди игра, когато Фред подаде на Лингард паралелно, само че халфът на Юнайтед стреля неопределено, откакто се завъртя. В седмата Евертън сътвори офанзива отдясно, когато Ричарлисон видя Холгейт в наказателното поле и стреля с глава, само че Де Хеа направи елементарно избавяне.

Три по-късно Рашфорд стреля мощно от отдалеченост, само че топката профуча край страничния дирек. В 11-ата пък Люка Дин бе задминат от Дан Джеймс, а уелсецът стреля от дребен ъгъл, само че топката излезе навън. В 37-ата минута груба неточност на Давид де Хеа даде задатък на Евертън. Топката бе центрирана от корнер, а Де Хеа увисна, след което се отби в крайници на Линдельоф и влезе във вратата на домакините.

Отборът на Дънкан Фъргюсън излезе решително за втората част с концепцията да не бъде подложен под напън от страна на домакините и като цяло се справяше. Юнайтед стигна до един неакуратен удар на Фред и две рискови центрирания до 60-ата минута. Малко откакто измина първия час игра Люк Шоу насочи мощен удар, който бе отразен от Пикфорд. При добавката Джеймс стреля от добра позиция, само че нацели Лингард в лицето и съотборникът му трябваше да получава здравна помощ.

Резултатът на "Олд Трафорд " бе подравнен в 77-ата минута, а прецизен бе резервата Мейсън Грийнууд. Талантът от академията на "червените дяволи " бе забелязан от Дан Джеймс с паралелен пас. Грийнууд овладя топката с десния крайник и насочи удар през защитник на "карамелите ", след което влезе в долния ляв ъгъл на Джордан Пикфорд. До края на мача в 84-ата минута Алекс Айоби насочи удар към вратата на Юнайтед, само че Де Хеа направи красиво избавяне. В 88-ата минута пък Лейтън Бейнс стреля кошмарно неопределено от преференциален фаул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР