Метро системите са сърцето на толкова много градове, най-лесният и

...
Метро системите са сърцето на толкова много градове, най-лесният и
Коментари Харесай

Метро системите по света - кои са петте най-добри

Метро системите са сърцето на толкоз доста градове, най-лесният и комфортен тип превоз на мегаполисите. Използват го както локалните, по този начин и туристите, пристигнали от най-различните краища на света.

Метрото съществува от 1863 година и главната му цел постоянно е била да обезпечава на ниска цена и бърз метод за напредване в градовете с огромно население. То неизбежно облекчава трафика и понижава тапите.

Като хора, които много са пътували, добре ни е известно, че от метро мрежата на един град до тази във втори разликата може да бъде от земята до небето. Ето пет от най-хубавите метро системи в света, подбрани от The Richest.

Метрото в Москва

Ако има премия за най-грандиозно метро в света, то тя безспорно отива в Москва. Отворена през 1935 година, тукашната метро система (петата най-дълга в света) подсигурява пътешестване, което човек няма да не помни елементарно. Мраморните колони, стенописите, полилеите - всичко наподобява по този начин като че ли сме в музей (че от време на време и в дворец), а не в метростанция.

Да не приказваме за чистотата, която е " наложителна ", изключително когато има толкоз красиви и богати на история метро станции. Цените на билетите са доста евтини, изключително спрямо Ню Йорк или други огромни градове. Метрото на Москва си е атракция, която безусловно би трябвало да забележим, когато посещаваме града.

Метрото в Хонконг

Когато мислим за най-хубавите метро системи в света, незабавно се сещаме за тази в Хонконг. Не единствено тъй като е доста евтина, само че е една от най-чистите и най-добре проведените. Тук на всяка станция има безвъзмезден Wi-Fi и подобаващи уреди за хора с увреждания.

Метрото в Сингапур

Макар и да не е толкоз зрелищно като съветското, метрото на Сингапур е прието за едно от най-екологично чистите в света. Счита се и за една от най-натоварените метро мрежи, въпреки това да не въздейства върху точността на влаковете.

Метрото е желано средство за превоз и от туристите в Сингапур, защото всички атракции са на пешеходно разстояние от спирките му. Сингапурският туристически пропуск (STP) е с ниска цена и подсигурява пълноценно преживяване в подземните тунели.

Метрото в Стокхолм

Подобно на московското, метрото в Стокхолм е известно с прелестните си спирки, които са като същински творби на изкуството.

Станциите наподобяват на пещери и несъмнено притеглят вниманието на всеки. Често са наричани от туристите най-дългите художествени галерии в света, поради впечатляващите картини и статуи.

Човек би си помислил, че заради тези аргументи цените на билетите ще са до небесата, само че се оказва, че това изобщо не е по този начин - в действителност метрото е относително на ниска цена и налично за всеки, който реши да посети Стокхолм.

Метрото в Атина

Спокойно може да назовем метро системата на гръцката столица музей. Причината - археологическите обекти, открити при разкопките по време на нейното създаване.

Всичко това прави станциите доста специфични и забавни. А като прибавим и приличните цени на билетите (стига да не вървим до летището), несъмнено си коства да употребяваме метрото на Атина, в случай че минаваме през града. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР