Метеоролозите на ООН прогнозират рекордно високи през следващите пет години,

...
Метеоролозите на ООН прогнозират рекордно високи през следващите пет години,
Коментари Харесай

Очакват ни рекордни температури в следващите пет години

Метеоролозите на Организация на обединените нации предвиждат рекордно високи през идващите пет години, със междинна температура, която да надвиши с 90% възможност температурите от 2016 година, които към този момент са преди всичко в листата, оповестява от Женева Световната метеорологична организация (СMO), представляваща профилирана организация на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
„ Има 90% късмет най-малко една година сред 2021 и 2025 да бъде най-топлата, като по този метод ще изтласка 2016 от първото място “, показва СMO. Организацията се базира на изследване, извършено от Службата на Англия, която служи като " водещ център за сходни прогнози ".
 Радев за климатичните промени: Да ни оказват помощ с вложения Радев за климатичните промени: Да ни оказват помощ с вложения
На фона на признатото през декември решение за понижаване на излъчванията на парниковите газове с над 55% до 2030 година, неналичието на спомагателни...
Авторите на проучването заключават, че междинната повърхностна температура на сушата и морето през всяка година от настоящия петгодишен интервал ще бъде най-малко с един градус по Целзий по-висока от температурните стойности от доиндустриалната епоха и в една от тези пет години температурата ще бъде " 40% евентуална. " може да надвиши доиндустриалните равнища с 1,5 градуса. Освен това, специалистите предвиждат по-влажно време в районите с висока географска широчина и в региона на Сахел, както и нараснала интензивност на циклоните в Атлантическия океан.
Коментирайки констатациите на климатолозите, генералният секретар на СМО Петтери Таалас означи, че " това не са единствено статистически данни ", защото " повишението на температурите значи размразяване на ледове, повишение на морското ниво, повече талази от топлота и други рискови метеорологични събития ". Изследването е следващият апел за " понижаване на излъчванията на парникови газове и реализиране на въглероден неутралитет ", сподели Таалас.
В тази връзка СМО напомни, че през 2020 година, която беше измежду трите най-топли години в историята на наблюденията на времето и климата, междинната температура е била с 1,2 градуса по-висока от базовите стойности от доиндустриалната епоха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР