Метеорит избухна в земната атмосфера над полуостров Камчатка. Това заяви

...
Метеорит избухна в земната атмосфера над полуостров Камчатка. Това заяви
Коментари Харесай

Метеорит се взриви в небето над Камчатка

Метеорит избухна в земната атмосфера над полуостров Камчатка. Това съобщи Данил Чебров, шеф на Камчатския клон на федералния проучвателен център „ Единна геофизична работа на Руската академия на науките “, оповестява РИА Новости.
Според него учените са почнали да търсят сигнал за навлизането на астероида в атмосферата, откакто са получили видеоклип, сниман от очевидци. Видеото демонстрира полета на небесно тяло и детонацията му, предава организация Фокус.
 Откриха извънземна органична материя в паднал на Земята астероид Откриха извънземна органична материя в паднал на Земята астероид
Американски геолози са разкрили в астероид, паднал преди две години в Съединени американски щати, чиста органична материя, оживяла след рухването на Земята, съо...
Както прецизира Чебров, специалисти от инфразвуковата станция, намираща се в село Начики, са записали сигнал от астероид, навлизащ в атмосферата наоколо до западния бряг на Камчатка на 11 януари в 8.09 часа локално време. Отбелязва се, че преди експлоадирането придвижването му в плътните пластове на земната атмосфера е траяло 55 секунди.
По предварителни данни диаметърът на обекта е по-малък от 10 метра, а силата на детонацията е от порядъка на 1-5 килотона в тротилов еквивалент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР