Метавселената и web3 отворят много възможности за бизнеса, а предвид

...
Метавселената и web3 отворят много възможности за бизнеса, а предвид
Коментари Харесай

Владислав Лазаров: Бъдещето на Adidas е в метавселената

Метавселената и web3 отворят доста благоприятни условия за бизнеса, а поради прогнозата, че до 100 години 90% от актуалните марки няма да съществуват, въпросът опира до оцеляване. Това стана ясно от думите на Владислав Лазаров, световен старши шеф на цифровите артикули в Adidas, по време на форума Digital Trends 2022.  

Още през 2020 година, в средата на пандемията, Adidas взема решение да интегрира действителното във виртуалното пространството. Така се ражда Adidas Gamers - план, който разрешава на потребителите да пренесат своите футболни умения от действителния живот във виртуалния. Следва сключването на скъпи партньорства, измежду които с Coinbase, Prada и доста други.

Само преди дни дружно с FIFA стартирахме виртуално прекарване в платформата Roblox. Това е платформа, която има 200 млн. консуматори всеки месец. 50 милиона играят всеки ден, а възрастта им е от 10 до 15-годишна възраст, показа Лазаров.

Според него в Roblox и други сходни платформи децата са тези, които дефинират покупателната дарба. Това кара компаниите да желаят да бъдат част от процеса. Те желаят да се възползват от нетрадиционния модел на правене на бизнес, който предлага така наречен отворена метавселена.

Лазаров засегна и тематиката за пазаруването на виртуална земя. По думите му, колкото повече хора стартират да употребяват метавселената, толкоз по-висока ще бъде цената й. Сред най-обещаващите категории във виртуалните артикули са и така наречен стратегии за преданост.

Adidas влага милиони долари всяка година, с цел да бъде част от метавселената. Компанията има вяра, че тя ще й донесе доходи в бъдеще.

Отворената метавселена благодарение на NFT разрешава да имате персонаж, да му купувате облекла и други движимости. Впоследствие, когато решите, че повече не желаете да участвате в нея, ще можете да вземете обектите и да ги продадете на отворения пазар, както това се прави и в действителния живот.

Според прогнози метавселената ще генерира 600 милиарда евро доходи през 2026 година 88% от поколението Z  счита, че виртуалната им еднаквост кореспондира с действителната, а 38% виждат виртуалната среда като част от всекидневието си сега.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР