“Металургия” стана защитена специалностНови 32 училища стават иновативни и така

...
“Металургия” стана защитена специалностНови 32 училища стават иновативни и така
Коментари Харесай

Всяко четвърто училище у нас - иновативно

“Металургия” стана предпазена компетентност

Нови 32 учебни заведения стават новаторски и по този начин броят у нас за идната образователна година става 542 - или приблизително всяко четвърто от общо над 2400 школа в цялата страна.

В утвърждения от Министерски съвет лист влизат учебни заведения от 192 обитаеми места от всички 28 области. Те създават и вкарват нови способи на преподаване, внедряват новаторски детайли в организацията и наличието на образованието, усъвършенстват ръководството си, прецизират от Министерски съвет.

Иновативните процеси се вкарват в продължение на четири години, като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са избрани задачите и концепциите, свързани с личностното, интелектуалното и прочувственото развиване на учениците.

Проектите са утвърдени от Комисията за новаторските учебни заведения, в която вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост, лица с потвърден опит в региона на образованието, науката и технологиите.

Освен това Министерски съвет утвърди повече студенти по металургия да бъдат освободени от такси за образование през академичната 2022/2023 година. Към към този момент утвърждения през предходната година лист със предпазени специалности се прибавя и професионално направление “Металургия”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР