Металните частици, които се отделят при триенето на накладките върху

...
Металните частици, които се отделят при триенето на накладките върху
Коментари Харесай

Учени от Лондон бият тревога: Спирачките на колата поразяват имунната система

Металните частици, които се отделят при триенето на накладките върху спирачните дискове на колите, замърсяват въздуха и вредят на имунната система колкото изгорелите газове от дизеловото гориво, заяви "Дейли мейл ".

Според учени от Кингс колидж този прахуляк съставлява към 20 на 100 от замърсяването на въздуха с фини прахови частици PM 2,5.

Известно е, че отработените газове от колите повреждат белите дробове, сърцето и мозъка, само че рисковете за здравето от прашинките, които се отделят от метала на спирачките, са по-слабо изследвани.

Вирусът на морбили може да провокира „ имунна амнезия”!

Учените от Кингс колидж в Лондон настояват, че дребните частици могат да отслабят имунната система и усилват риска от рискови белодробни инфекции.

Те са изследвали въздействието на метала, открит в праха от спирачките, върху белите кръвни кафези и са открили, че той понижават способността им да се борят против нормалните инфекциозни бактерии.

Един от учените даже счита, че прахът от спирачките евентуално е измежду аргументите и за така наречен "лондонско гърло " - непрекъснатата кашлица и настинки, от които жителите на града постоянно се оплакват.

Кардиолози: Защо младите здрави мъже умират от сърдечен удар

Дишането на въздуха в Лондон и други най-силно нечисти региони във Англия е нездравословно, колкото изпушването на 160 цигари годишно, пресмятат от английската фондация за проучване на сърцето.

Замърсяването понижава отбраната на организма посредством проникването на тежки метали в чувствителни тъкани, което поразява белите кръвни кафези.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР