Metallica отбелязват 30 годишнината от издаването на едноименния им пети

...
Metallica отбелязват 30 годишнината от издаването на едноименния им пети
Коментари Харесай

METALLICA празнуват 30 години от легендарния „черен“ албум с два изключителни релийза

Metallica означават 30 годишнината от издаването на едноименния им пети студиен албум, по-известен като „ Черният албум “ – с две забележителни нови сбирки – The Black Album Remastered и The Metallica Blacklist.

Metallicа или The Black Album

Издаден на 12 август 1991 година, с напълно черна обложка и без заглавие, „ The Black Album” не просто затвърждава статуса на Metallica като най-известната метъл тайфа в света, само че и ги трансформира в една от най-големите групи на всички времена.

„ Черният “ албум е един от най-успешните и международно приети студийни планове на Metallica. Tой застава на #1 в класациите на над 10 страни, а в траклиста влизат някои от най-големите класики - " Enter Sandman ", " The Unforgiven ", " Nothing Else Matters ", " Wherever I May Roam " и " Sad But True”, с които легендите се издига до това да са хедлайнъри на концерти на най-големите игрища в света. The Black Album остава и без конкуренция най-продаваният албум в историята, превъзхождащ продажбите на всеки релийз, във всеки род за последните 30 години.

По случай 30 годишния юбилеи от издаването на албума, групата показва нова ремастерирана версия с оптимално качество на звука и в няколко формата – двоен винил, общоприетоо CD, тройно CD и лимитиран делукс сет бокс, който включва: албума на двоен винил и CD, три винила от лайв концерти, 14 CD-та (вкл. демота, изявленията, миксове и лайв изпълнения), 6 DVD-та (вкл. публични видеа, концерти, behind the scenes), фото книга, четири ламинирани пропуски за турнета, три китарни перца, брандирана връзка за бадж, директория с текстовете на песните и др.).

The Metallica Blacklist - 1 албум. 12 песни. 53 актьори. Безкрайни благоприятни условия.

The Metallica Blacklist е втората изненада за почитателите. Това не е просто трибютен албум, само че и най-големият план, създаван от екипа на Metallica. Той включва кавъри на техни песни от 53-ма актьори от всевъзможни жанрове, генерации, култури, континенти.

За плана се сплотяват артисти, създатели на песни, кънтри, EDM и хип хоп актьори, които споделят любовта си към творчеството на Metallica, както и рокери, инди реализатори и икони в рок и метъл музиката. Албумът е основан с благотворителна цел, като всички доходи от продажбите му ще бъдат разграничени сред организации, определени от артистите и фондацията на Metallica - “All Within My Hands”



The Black Album излиза във всички формати на 10 септември, а The Metallica Blacklist ще бъде наличен в цифровите платформи на същата дата и на физически притежател на 1 октомври.

Първите два оповестени кавъра са на “Nothing Else Matters”, с присъединяване на Miley Cyrus, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo и Chad Smith, и „ Enter Sandman” в осъществяване на Juanes.

Албумите ще можете да поръчате авансово на физически притежател на MusicMall.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР