Метален вкус в устата може да се появи поради много

...
Метален вкус в устата може да се появи поради много
Коментари Харесай

Защо имате метален вкус в устата? На някои от причините трябва да се обърне специално внимание

Метален усет в устата може да се появи заради доста аргументи. Някои от тях са изцяло безобидни. На други обаче би трябвало да се обърне особено внимание.

Бременност

Бременността трансформира доста неща в организма на майката, изключително във вкусовите рецептори. Причината за металния усет при бременните към момента е незнайна.

Хранителни алергии

Някои алергени провокират металически усет в устата. Сред тях най-често са ядките.

Лоша джука хигиена

Хранителните останки в устната празнина и недоброто поддържане на хигиена също могат да са в основата на металния усет в устата. Изплаквайте с вода за уста по-често, уверете се, че не задържате хранителни останки в междузъбното пространство.

Заболявания на централната нервна система

Понякога нервната ни система изпраща косвени сигнали, с цел да подскаже, че страда от някакъв проблем. Така е и с металическия усет в устата. Ако продължи дълго време потърсете мнението на доктор.

И това е забавно: Опасните медикаменти за намаляване - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to. Химиотерапия или лъчетерапия

При тези два типа нападателна терапия против ракови болести е допустима появяването на железен усет в устата. Някои субстанции като цинкът и витамин D могат да понижат това чувство.

Някои лекарства

Приемът на някои медикаменти също може да е измежду аргументите за повява на железен усет в устата. Такива могат да са някои антибиотици, медикаменти за контролиране на кръвното налягане, медикаменти за угнетяване на глаукома, за надзор на остеопорозата и други.

Проблеми със синусите

Усещанията, които възприемат вкусовите рецептори могат да са свързани със синусите. Запушените синуси или гнойните възпаления в тях провокират освен запушен нос, само че и промени във усещането за усет.

Деменция

Хората с деменция изпитват известни промени в чувствата за усет. Характерна е появяването на железен усет в устата заради разрушаването на някои връзки на централната нервна система.

Респираторни инфекции

При инфекции на горните дихателни пътища, дължащи се на вируси и бактерии, могат да се следят вкусови промени и поява на железен усет.

Злоупотреба с витамини и хранителни добавки

Хранителните добавки и витамините не са безобидни. Хората постоянно считат, че надвишаването на указаните дози няма да им навреди, а ще ги направи по-здрави. Това не е по този начин. Не единствено, че злоупотребата с каквито и да е лекарства, в това число отпускани без рецепта, може да докара до железен усет в устата, само че и до съществени здравословни затруднения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР