Метъл легендите Metallica изненадаха феновете със заглавието и премиерната дата

...
Метъл легендите Metallica изненадаха феновете със заглавието и премиерната дата
Коментари Харесай

Metallica изненада с нов албум и световно турне

Метъл легендите Metallica изненадаха почитателите със заглавието и премиерната дата на идния си 12-ти студиен албум - 72 Seasons, който ще излезе на музикалния пазар на 14 април 2023. Предстоящият план е първата студийна сбирка на Metallica след Hardwired... To Self-Destruct от 2016 година, а нейни музикални продуценти са известният звукорежисьор и непосредствен другар на групата Грег Фиделман и както нормално - Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих.
Прочетете още
Заедно с анонса за 72 Seasons, Metallica взривиха интернет и с първия сингъл от албума - мощното парче " Lux Aeterna ".

Парчето можете да чуете .

Видеоклипът към " Lux Æterna ", режисиран от Тим Сакенти:


" Заглавието 72 Seasons е въодушевено от обичана моя книга, която разказва първите 18 години от живота ни, а точно, оформянето на нашата същинска или подправена същина. Албумът се върти смислово към въздействието на родителите върху построяването на личността ни. Като зрели хора, ние пресъздаваме или реагираме на тези детски прекарвания, притиснати от избора дали да останем пандизчии на детството или да се освободим ”, споделя Джеймс.
 
Заедно с новия албум, Metallica оповестиха и  световно турне.  То е озаглавено M72 и ще премине през 2023 и 2024 година. Обиколката включва два концерта във всеки град, само че групата е намислила да ги трансформира в No Repeat Weekend, т.е. това ще са два поредни концерта в един и същи град, само че с изцяло разнообразни сетлисти и подгряващи сформира. Турнето стартира в Амстердам през месец април, преди поредност от концерти в Америка. M72 ще се отличава с впечатляващ театрален дизайн, с двудневни пасове и такива за цялото турне, както и с билети с отстъпка за почитатели под 16 години. Двудневните билети ще бъдат пуснати в продажба в петък, 2 декември, дружно с предварителната поръчка на 72 Seasons на винил и CD.

Част от приходите за всеки продаден билет ще отидат за фондацията на групата All Within My Hands (AWMH), учредена през 2017 година Усилията на AWMH са фокусирани върху подпомагането и обогатяването на живота на общностите, които поддържат Metallica.

ТРАКЛИСТ

1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР