Meta се е съгласила на споразумение по делото срещу нея

...
Meta се е съгласила на споразумение по делото срещу нея
Коментари Харесай

Meta и Cambridge Analytica се споразумяха по делото за изтичане на данни

Meta се е съгласила на съглашение по делото против нея поради абсурда с Cambridge Analytica, оповестява Guardian. Компанията беше съдена поради нанесени вреди след абсурда през 2018, от който започнаха многото проблеми за обществената мрежа.

Тогава беше разкрито, че Cambridge Analytica е копирала данните на десетки милиони консуматори на Фейсбук без тяхно познание. Група консуматори от Съединени американски щати се сплотиха и заведоха дело против Фейсбук с обвиняването, че компанията на практика е съдействала за теча на данни и е виновна, че не е защитила потребителите.

Журналистът Карол Кадуолдър от Observer, която първа заяви за абсурда, счита, че постигането на съглашението не е инцидентно. Следващият месец Зукърбърг и Шерил Сандбърг би трябвало да бъдат в съда и да приказват 6 часа по проблема. Според Кадуолдър обаче Зукъбърг е обезпокоен да отговоря на въпроси за покриването на абсурда.

" Фейсбук потвърди, че са подготвени да платят съвсем всякаква сума, с цел да може управлението да избегне въпроси. Това съглашение идва на фона на 5 милиарда $, които компанията към този момент заплати на американската Федерална комисия по търговия ", добавя Кадуолдър.

За в този момент Meta не оповестява елементи по съглашението. Единственото ясно е, че е поискано от съда да замрази делото за 60 дни до момента в който юристите на двете страни не предадат окончателния вид на съглашението в писмен тип.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР