Meta Platforms Inc стартира своята абонаментна услуга в Обединеното кралство.

...
Meta Platforms Inc стартира своята абонаментна услуга в Обединеното кралство.
Коментари Харесай

Facebook пусна платената си версия и в Европа

Meta Platforms Inc започва своята абонаментна услуга в Обединеното кралство. Това е първата страна в Европа, в която потребителите на Фейсбук и Instagram могат да заплащат за удостоверение по същия метод, по който това се случва в Twitter, оповестява Euronews.

Когато Мъск пое Twitter през есента на 2022 година, една от аргументите, които той цитира, беше да помогне на платформата, която до този миг беше изцяло безвъзмездна за потребителите, да прави повече пари.

Оттогава неговата абонаментна услуга Twitter Blue стана налична за доста консуматори, които до тогава са я желали, само че не са могли да си я заслужат. И в този момент просто си я купуват.

Сега Meta реши да направи същото с Meta Verified.
Какво е Meta Verified?
Функцията в началото беше внедрена в Съединените щати, Австралия и Нова Зеландия. Вече е налична и на територията на Обединеното кралство и е въпрос на време да навлезе в останалата част от Европа.

Накратко това е услуга, основана на абонамент, която предлага на основателите разнообразни преимущества, в това число синя значка за удостоверение, отбрана против реплика и достъп до поддръжка на клиенти при всевъзможни проблеми. Meta Verified коства 9.99 паунда на месец за Фейсбук и Instagram.

За разлика от Twitter обаче функционалността за значка във Фейсбук и Instagram на профили, които са с избран брой почитатели или са я заслужили по други индикатори, ще остане.

За да дават отговор на изискванията за Meta Verified, потребителите би трябвало да дават отговор на следните критерии: да са навършили 18 години, да имат задействана двуфакторна инспекция в техния акаунт, да изпратят официален документ за потвърждаване на самоличността, да имат екранно име, което да подхожда на името в държавния им документ за идентичност.

Преди да вкара платената услуга огромна част от приходите на Meta идваха от платена реклама, създатели, филми. Рекламите варират от спонсорирани текстове, през видеоклипове и реклами в Messenger.
 Фейсбук пусна платената си версия в САЩ
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР