Местният парламент във Варна обяви конкурси за управителни органи на

...
Местният парламент във Варна обяви конкурси за управителни органи на
Коментари Харесай

Обявени са конкурси за управители на общински лечебни заведения и търговски дружества във Варна 


Местният парламент във Варна разгласи състезания за управителни органи на 11 лечебни заведения и 6 търговски сдружения – общинска благосъстоятелност. Това са ДКЦ I „ Св. Клементина “, ДКЦ „ Св. Иван Рилски “ в кв. „ Аспарухово “, ДКЦ III, ДКЦ IV, ДКЦ V „ Св. Екатерина “, ДКЦ „ Чайка “. Ръководители се търсят също за: „ Специализираната болница по акушерство и гинекология за интензивно лекуване проф. доктор Димитър Стаматов – Варна “, „ Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “, „ Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести – Варна “, Дентален център I Варна “ и „ Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1 – Варна “. С състезания ще се попълнят още препоръките на шефовете на: „ Ученическо и столово хранене “, „ Пазари “, „ Дворец на културата и спорта “, „ Градски превоз “, „ Стадион Спартак “, и ще бъде определен шеф на „ Обреди “.

Заявленията за присъединяване в състезанията дружно с нужната документи се одобряват в деловодството на Община Варна, бул. „ Осми Приморски полк “ №43. Срокът за подаване на документите за лечебните заведения е 30-дневен от издание на обявата, а на комерсиалните сдружения – 45 дни. И двете обявления са оповестени на 15 януари 2022 година в един централен всекидневник и на интернет страницата на Общински съвет – Варна.

Изискванията към претендентите за ръководители на лечебни заведения са идентични. От искащите да заемат поста се изисква да са магистри по медицина, надлежно по дентална медицина, или по стопанска система и ръководство и с подготовка по здравен мениджмънт. Необходимо е да имат минимум пет години професионален опит; да не са сложени под запрещение; да не са осъждани за умишлени закононарушения от общ характер; да не са лишени от правото да заемат съответната длъжност; да не са оповестени в несъстоятелност; да не са съпруг/съпруга или лице във фактическо общуване, родственик по права линия, по съребрена линия – до четвърта степен в това число, и по сватовство – до втора степен в това число, на шеф или член на групов орган за ръководство и надзор на същото обществено дружество.

Конкурсът ще се организира в три стадия. В първия стадий ще се извърши инспекция на сходството на показаните документи с оповестените условия. Следващото равнище е показване от претендентите на стратегия за развиването и активността на лечебното заведение за тригодишен интервал. Последната част от конкурсната процедура е събеседване с претендентите.

Подобни са условията и към претендентите за управителни органи на комерсиалните сдружения. Необходимо е те да имат уместно обучение с оглед спецификата на дружеството; най-малко 5 години опит; професионални умения в региона на стратегическото обмисляне и оперативното ръководство и други

При този конкурс първо ще бъде направена инспекция по допустимост въз основа на импортираните документи. След това Комисията по номиниране ще разгласява на интернет страницата на Общински съвет – Варна лист с позволените претенденти и ще дефинира 14-дневен период за правене на идея за развиване на съответното сдружение.

Процедурата за оценка ще включва две елементи – писмена и джука (интервю), като и за двете се дефинират минимални оценки., непостигането на които е съображение за отстраняването на претендентите от по-нататъшно присъединяване в състезанието. Писмената част планува показване на проект за развиване на сдружението, съгласуван с политиката на Община Варна. Устната част ще се състои от авансово избрани и утвърдени от Комисията за номиниране въпроси, на които всеки един от претендентите следва да отговори.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР