Местните избори показаха, че колективната мъдрост работи и на изборите

...
Местните избори показаха, че колективната мъдрост работи и на изборите
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Изборите показаха, че колективната мъдрост работи

Местните избори демонстрираха, че груповата мъдрост работи и на изборите всеки получи това, което заслужава, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Той разгласи, те са били сполучливи за ГЕРБ, тъй като има увеличение на броя на общински съветници.

Загубата на кметски места, в това число и регионални градове, Дончев изясни с това, че демокрацията, работи. " Явно, съперниците ни са били по-добри ", добави той.

Вицепремиерът акцентира, че времената се менят и това постанова промени в партийния организъм на ГЕРБ. Дончев не счита, че раздялата с Цветан Цветанов има отношение към представянето на партията на последните избори.

Коментирайки анализът на " Икономист интелиджънт юнит ", излязъл тази седмица, съгласно който ръководеща коалиция в България няма да издържи до идващите избори през май 2021 година, Дончев уточни, че анализът не е добър, като в него има и искрено погрешни неща. " Това не е хубаво, тъй като става дума за сериозен бранд ", добави вицепремиерът.

В отговор на въпрос Томислав Дончев уточни, че гледа положително на появяването на нови политически обединения, като тази на Слави Трифонов. " Българският гласоподавател би трябвало да има избор. То е като на пазара - по огромен избор, по-добре за хората ", заключи той.

Коментирайки желаните промени в изборното законодателство, от всички партии, като се изключи ГЕРБ, Томислав Дончев, сподели, че не е добре това да се прави преди да са затихнали страстите от изборите. Той прикани първо да се изчака отчетът на Централната изборна комисия до Народното събрание, в който ще се даде оценка и ще се посочат проблемите, за последните избори

В отговор на въпрос, Томислав Дончев разгласи, че е неизбежно до 2-3 години да се появи цех на огромен авто производител в България. Това ще стане минимум поради многото заводи за съставни елементи за коли. За производителите е преференциално логистичната верига да е по-къса. Освен това, администрацията натрупа огромен опит, около договарянията с " Фолксваген " и към този момент знаем какво желаят тези компании и можем да реагираме бързо ".

Като най-голямо предизвикателство пред администрацията, за която той е виновен вицепремиер, Дончев вижда в бягството от рутината.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (482)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР