Местните анестетици, в комбинация с орални антисептици, са включени в

...
Местните анестетици, в комбинация с орални антисептици, са включени в
Коментари Харесай

Локални анестетици при никнене на зъби


Местните анестетици, в композиция с орални антисептици, са включени в състава на кремове и гелове, най-вече за педиатрична приложимост. Те са показани за локално приложение при мъчителни възпалителни процеси на устните, устната лигавица, венците и гърлото. Подходящи са за приложимост в интервала на растежа на зъбите при бебета и дребни деца.

Един от най – употребяваните местни анестетици е Lidocain. Той краткотрайно понижава или отстранява чувствителността на болковите рецептори без да повлиява централната нервна система. Блокира се и усета за студено, топло, досег и напън. В някои артикули Лидокаин е комбиниран с локания анестетик – Полидоканол за потреблението на по-малки количества от двата анестетика. Полидоканол с изключение на анестетичния резултат има и противосърбежен резултат, изключително скъп при покълване на първите зъбки.

Нежелани лекарствени реакции . Могат да се следят алергични реакции, обрив, локално раздразнение. За препоръчване е да изпробвате продукта върху сгъвката на лакътя отвътре преди да нанесете върху венеца, изключително при бебета. В редки случаи потреблението на местни анестетици в устната празнина може да докара до затруднено преглъщане.

Свързани публикации.. Никнене на зъби при бебето – и диарията е признак 0 Трябва ли да се вадят мъдреците или не? 0 Задържан и усложнен пробив на мъдреци - що е то? 0

Дозиране . Дозировката при всеки артикул, съдържащ местни анестетици е самостоятелна. Обикновено се нанасят 2-3 пъти на ден в количество колкото грахово зърно в интервала на мощно зачервени и подути венци, директно преди продупчване на зъбите.30 мин. след приложението не се предлага банкет на течности и храна.

По-голямата част от продуктите с местни анестетици за орално потребление са предопределени за педиатрична приложимост. Количествата на анестетиците са дребни и се изхвърлят доста бързо от организма. За това рискът от предозиране не огромен.

Освен при бебета и деца, локалните артикули с анестетици, могат да се употребяват при мъчително пробиващи мъдреци и афти.

Цетилпиридин – работи антисептично, понижава локалното инфектиране, облекчава болката и безпокойството.

Друг, постоянно употребен, антисептик е екстрактът от лайка. Той също демонстрира местен противовъзпалителен и дезинфекционен резултат, понижава дразненето на гингивата и форсира оздравителните процеси в устната кухина2340.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР