Месечните приходи от петрол и газ в бюджета на Русия

...
Месечните приходи от петрол и газ в бюджета на Русия
Коментари Харесай

Западните санкции работят - руските приходи от енергоносители са най-ниски от лятото на 2020 г.


Месечните доходи от нефт и газ в бюджета на Русия през януари са се намалили до най-ниското ниво от август 2020 година поради въздействието на западните наказания върху съветския експорт, съобщи финансовото министерство на страната, представено от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9203
Месечните данъчни и митнически доходи от продажби на електрическа енергия са намалели с 46 на 100 в границите на година, отразявайки обстоятелството, че до момента в който цената на референтния за Европа вид Брент се е трансформирала нищожно, то междинната месечна цена на съветския вид Уралс се е сринала с 42 на 100, посочва министерството.

Москва разчита на многомилиардните доходи от продажби на нефт и газ, с цел да финансира бюджетните си разноски и след спада им бе принудена да стартира да разпродава някои интернационалните запаси, с цел да покрие дефицита. 

Бюджетните доходи от електрическа енергия са намалели с 54 на 100 по отношение на записаните през декември приходи от 931,5 милиарда рубли (13,2 милиарда долара), макар че са били нараснали от еднократното заплащане на налог от газовия монополист " Газпром ". 

Приходи за януари са били на равнище 425,5 милиарда рубли (6,05 милиарда долара).

Финансовото министерство заяви, че съвсем ще утрои дневните продажби на задгранична валута до 8,9 милиарда рубли (130 милиона долара) дневно през идния месец, с цел да компенсира спада на приходите от газ и нефт. 

Западът, който преди бе най-доходоносният енергиен пазар за Русия, отговори на нашествието на Москва в Украйна, прицелвайки се в приходите от електрическа енергия посредством невиждан пакет наказания, които ще бъдат затегнати в допълнение.

Брюксел се надява рестриктивните мерки да свият с 90 на 100 износа на съветски нефт за Европейски Съюз, а откогато Русия нахлу в Украйна страните членки на Общността понижиха каузи на съветския газ в импортния си микс от над 40 на 100 до под 15 на 100. 

Международните ограничавания, в това число тавана от 60 $ на барел, наложени от страните от Г-7, доведоха до това, че съветският вид Уралс, който преди се търгуваше на цена, близка до тази на Брента, в този момент се продава с огромна отстъпка. 

Средната му цена през януари е била 49,49 $ на барел, разгласи финансовото ведомство, което е спад с 42 на 100 по отношение на януари 2022 година. 

Брентът се търгуваше през днешния ден за към 82 $, а Уралс - за към 53,60 $.

Руското държавно управление е спечелило 11,6 трилиона рубли (165 милиарда долара) от продажби на нефт и газ предходната година, разгласи финансовото министерство.

Производствените цени в Европейски Съюз в същото време са нарастнали с 1,2 на 100 в Европейски Съюз и с 1,1 на 100 в еврозоната през декември 2022 година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР