Мерцедес-Бенц“ ограничи пълната производителност на някои свои електрически автомобили –

...
Мерцедес-Бенц“ ограничи пълната производителност на някои свои електрически автомобили –
Коментари Харесай

„Мерцедес-Бенц“ ще ограничава ускорението на автомобила. Освен ако не платите $1200 ежегоден абонамент

„ Мерцедес-Бенц “ ограничи цялостната продуктивност на някои свои електрически коли – техните водачи ще могат да се възползват от тях единствено в случай че платят абонамент от порядъка на 1200 $ на година. Компанията твърди, че това „ нарастване на ускорението “ ще докара до „ по-добра продуктивност на Mercedes-EQ EQE и Mercedes-EQ EQS. Нейният ход обаче бе посрещнат с остра рецензия.

Въпросните коли вървят на пазара от £74,350 до £161,860 ($89,817 - $195,929). Абонаментът, който съгласно „ Мерцедес-Бенц “ ще бъде наличен „ напълно скоро “, ще разреши на транспортните средства да форсират от 0 до 60 благи (96 км) в час с една концепция по-бързо – почти с 1 секунда.

Тази алтернатива ще бъде налична в Съединени американски щати. Компанията съобщи пред Би Би Си, че тя няма да бъде въведена във Англия.

„ Мерцедес-Бенц “ твърди, че " увеличението на ускорението покачва още повече тази продуктивност: електронното увеличение на мощността на мотора усилва доста и така наречен въртящ миг " и " Фината конфигурация на електромоторите усилва оптималната мощ [киловат] на вашия Mercedes-EQ с 20 до 24%, според от първичната мощ, [с която транспортното средство излиза] от завода. Въртящият миг също се усилва, което разрешава на вашия автомобил да форсира видимо по-бързо и по-мощно. "

Мнозина обаче акцентират, че това е софтуерен, а не хардуерен ъпгрейд. Съответно колите вее разполагат с физическата дарба да реализират своя цялостен капацитет. Ето за какво наподобява, че компанията съзнателно ги отслабва, с цел да накара потребителите да заплащат повече.

„ Мерцедес-Бенц “ върви по пътя на „ Тесла “, която също вкара нарастване в ускорението – ъпгрейд на стойност 2000 $, който също редуцира времето за ускоряване от 0 до 60 благи в час. Хакери обаче съумяха да преодолеят системата и да заобиколят заплащането и съгласно последните вести „ ъпгрейдът “ към този момент не е наличен за някои коли.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР