Мерцедес Бенц (Mercedes-Benz) изтегля стотици хиляди автомобили заради технически проблем,

...
Мерцедес Бенц (Mercedes-Benz) изтегля стотици хиляди автомобили заради технически проблем,
Коментари Харесай

Mercedes-Benz изтегля стотици хиляди автомобили

" Мерцедес Бенц " (Mercedes-Benz) изтегля стотици хиляди коли поради механически проблем, съобщи ДПА. При някои транспортни средства от сериите с дизелови мотори GLE/GL), C-Class, E-Class, S-Class, GLC, CLS и G-Class може да има теч. В резултат на казуса е допустимо да се стигне до повишение на температурата на съставените елементи, заяви немската компания за първокласни коли с централа в Щутгарт. 

Според информация на таблоида " Билд " и на бизнес всекидневника " Ханделсблат от казуса са наранени над 800 000 транспортни средства по целия свят.
" Мерцедес Бенц " не разяснява съответни числа.

Компанията, която е дъщерна на " Даймлер " (Daimler), разгласи, че информацията за изтеглянето на колите е била оповестена още през ноември.

Преди засегнатото транспортно средства да попадне в сервиз за корекция, то би трябвало да бъде карано изключително деликатно и потреблението му да бъде сведено до най-малко, заяви автомобилостроителят. 

Подмяната на частите, които са причина за казуса, е планувано да стартира през втората половина на януари. Това зависи също и от стартирането на съответния програмен продукт и от наличността на частите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР