Мерките за воден режим в Перник са болезнени, но изключително

...
Мерките за воден режим в Перник са болезнени, но изключително
Коментари Харесай

Червени лампи за воден режим в Перник светели още от началото на 2019 г.

Мерките за воден режим в Перник са мъчителни, само че извънредно належащи. Това съобщи кметът на града Станислав Владимиров пред Българска национална телевизия.

Той е безапелационен, че казусът е бил недооценен от управлението на ВиК сдружението, защото още от началото на 2019 година е имало индикации, че годината ще бъде по-суха от нормално и равнищата на язовир " Студена " са били относително ниски.

Владимиров изясни, че характерното на язовир " Студена " е, че той не може да поеме дълги интервали на засушаване, а най-вече една такава година.

Червените лампи, които са светели от началото на годината, е трябвало да подскажат на управлението на ВиК, че би трябвало да се подхващат избрани ограничения, акцентира градоначалникът и добави, че от водното сдружение не са подхванали никакви стъпки за отбягване на злополуката.

Той уточни, че се е чул персонално с премиера Бойко Борисов, който е изявил предпочитание да направи бърза стиковка сред другите ведомства. Ще бъде осъществена вътрешна инспекция по какъв начин е стопанисван язовирът от ВиК. Владимиров посочи, че на никое място в страната няма различен град с такива мащаби като Перник, който е изправен пред сходна рецесия. За това съгласно него е отговорно главно управлението на водното сдружение, а също районното министерство, което е негов принципал.

" Ако толерираме сходен вид държание на разнообразни служители, ще го приемем като норма, а не би трябвало. Те би трябвало да си понесат следствията ".

Владимиров уточни, че по формален път е изискал съответна информация за това какъв режим би трябвало да бъде направен в най-близко бъдеще. Според него препоръчаният вид може да е по-безболезнен и запита за кого настоящето предложение е по-удобно - за ВиК или за перничани. Градоначалникът акцентира и че от водното сдружение по този начин и не са подсигурили, че след въвеждането на водния режим в избрания часови период ще има обикновено водоподаване до всички клиенти, защото сега във високите квартали на града имало " прикрит воден режим " и също нямало налягане на водата.

Може да унищожим цели браншове с недобре изработен воден режим, обезпокоен е кметът.

" Аз не тичам от отговорност. Няма да оставя тази бомба да гръмне, тъй като отговорността най-после ще я нося аз, макар че нямам виновност ", съобщи той.

Припомняме, новият кмет Станислав Владимиров върна за преразглеждане оферти от ВиК график.

На 7 ноември беше разгласен водеж режим в цяла Пернишка област. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров съобщи, че повода за водния режим е некомптентното ръководство на ВиК-Перник. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР