Мерките за сигурност на столичното летище не пазят от зараза

...
Мерките за сигурност на столичното летище не пазят от зараза
Коментари Харесай

Драконовски ли са мерките за сигурност на Летище София?

Мерките за сигурност на столичното летище не пазят от болест пасажерите, безапелационна е Емилия Павлова, която през вчерашния ден се е прибрала в България след полет от Англия. Нещо повече. В сигнал до bTV сънародничката ни твърди, че на летището има не просто проблем, а риск от заразяване.

„ Потресена съм от това, което видях и претърпях персонално! Държавата основава условия за разпространяване на COVID-19 и подложи мен и най-малко още 50-60 индивида на риск от заразяване! Гарантирам на 100%, че се прибрах от Англия здрава, само че след престоя ми на Летище София към този момент не мога да подсигурявам това! ", написа Павлова.
Скандал в аероплан: Български пасажери принудиха англичани да слязат от борда Причината - опасения, че са част от групата туристи в Банско и са инфектирани с ковид
От столичното летище са безапелационни, че разпоредбите за сигурност се съблюдават.

Бутаница по време на зараза

Емилия Павлова пък споделя, че е кацнала на родна земя през вчерашния ден малко преди 13 ч. с полет от Лутън. Самолетът бил полупразен – с не повече от 50-60 пасажери. Повечето нямали нито маски, нито ръкавици, само че въпреки всичко спазили безвредна отдалеченост. След кацането обаче се наложило всички да чакат в самолета с часове.

„ Командирът на полета изясни, че преди нас са кацнали други три самолета и би трябвало да чакаме, защото лишава време обработването на полетите преди нас. Останахме вътре цели три часа! Хората се изнервиха, ставаха от местата си и обикаляха. В салона едвам се дишаше “, споделя Павлова.
Снимка: Емилия Павлова
Според нея другият проблем пристигнал след слизането от самолета. Пътниците били качени в дребен рейс – всички дружно, съвсем един до различен и без да имат опция да стоят на отдалеченост един от различен.

Когато изнервената група въпреки всичко се добрала до летището, тестванията им траяли. Здравни чиновници със защитни екипи и маски мерили температурата на всеки – човек по човек. След това, вместо да обслужат хората от идващите полети, се наложило да оказват помощ на някои от пасажерите да попълнят анкетните си карти. С оправданието, че знаят единствено британски, те оставили здравните инспектори да попълнят техните документи.

Тези карти са извънредно значими, защото съдържат историята на пътуването и адресът на всеки, който слиза от самолета. При вероятно заразяване с вируса на някой от пасажерите, управляващите ще могат да издирят всички хора от полета. Така търпението на Емилия и на нейните спътници стигнало до ръба. След няколко часа на летището тя съумяла въпреки всичко да вземе такси, да се придвижи до автогарата и да стигне до дома си в Горна Оряховица.

Не е каквото наподобява

След гневното й писмо от столичното летище обясниха, че хората от другите полети не се смесват, обработват се поотделно и това се прави точно от съображения за сигурност.

Изискване на РЗИ и „ Гранична полиция “ е температурата на пасажерите да следи прецизно – хората първо минават през термокамерите, а след това температурата на всеки се мери ръчно. Така има двойна гаранция, че в случай че има пасажер с влошено здраве, той ще бъде открит преди още да е излязъл от летището.
Обработват самостоятелно всеки дошъл полет на Летище София Измерват наложително температурата на всички идващи и заминаващи на Летище София
Няма по какъв начин на всеки пасажер да се обезпечи обособен микробус от самолета до терминала. В самолета всички хора пътуват дружно, няма по какъв начин да не пътуват дружно и в рейсовете. От Летище София са безапелационни, че вземат всички нужни ограничения, с цел да защитят пасажерите от болестта.

Емилия обаче се тормози, че може да е пипнала вируса или на борда на самолета, или в чакането на опашката. В момента тя е вкъщи си в Горна Оряховица и е безапелационна,че ще остане под карантина две седмици. А прибирането й вкъщи към този момент основава проблеми. Много от познатите й са реагирали враждебно и без никакво съображение са я жигосали като инфектирана – отношение, което мнозина българи, пристигнали от чужбина, одобряват мъчително.

Към момента у нас има 94 заболели от ковид. Заразата е лишила живота на трима души.

Коронавирусът и България Мерки против ковид: Каква е обстановката на граничните ни пунктове МБАЛ " Света София " е в подготвеност да се включи в битката с COVID-19 Въвеждат вечерен час в цялата Смолянска област Скандал в аероплан: Български пасажери принудиха англичани да слязат от борда Борисов благодари на учените от Българска академия на науките, които изготвят сюжети за ковид у нас Министерство на вътрешните работи открива броя на непознатите туристи по хотелите у нас поради COVID-19 Още две заводи у нас започват производството на защитни костюми Установени са контактните лица на пациента с COVID-19 във Велико Търново Кукушева: Обмисляме да предложим да се замразят промоциите в комерсиалните обекти Извънредни ограничения в ромската квартал " Кармен " на Казанлък Мария Габриел: Първите проби на ваксина против ковид евентуално ще са през юни Първи случай на инфектиран с ковид в Бургас Атанас Мангъров: Маските и ръкавиците не правят никаква работа Дезинфекцират завода в Димитровград с препарати, които не дават отговор на условията Два хипотетични случая на ковид в Елин Пелин Трета жертва на ковид у нас Нови 11 случая на COVID-19 у нас от през вчерашния ден, броят на инфектираните към този момент е 92 Добрият образец: Млад аптекар от Созопол непринудено се изолира от съпругата и дъщеричката си Хиляди под обсада: Квартали на Нова Загора, Сливен и Казанлък с пропускателен режим Първи ден на карантина в Банско: Български туристи са блокирани в града (ОБЗОР)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР