Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането - са необходимост.

...
Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането - са необходимост.
Коментари Харесай

Адвокат и лекар: Защо към домашните животни се отнасяме уважително, а към нас пренебрежително?

Мерките, свързани със зеления документ, и имунизирането - са нужда. Около това се сплотиха в изявлението си по БиТиВи общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и юристът по здравно право доктор Мария Петрова.

Според юриста новите ограничавания са довели до разделяне в обществото, тъй като заповедта се трансформира за къс интервал от време.

Общопрактикуващият доктор не показа това мнение и съобщи, че измененията се постановат поради непрекъснатите офанзиви против решенията, които са в синхрон с европейскитe. Според нея по тази причина е трябвало да се промени единствено у нас правото да се взима зелен документ при първа игла и да се усили признаването на същия за 12 месеца при преболедувалите.

Д-р Николова прикани всички да се имунизират, тъй като има доста болни измежду децата, като добави, че в нейната процедура има и доста младежи, които боледуват повторно и то тежко. 

Адвокат Петрова обаче обясни кое тормози някои адвокати.

" Щом в границите на 24-48 часа една заповед има потребност от проверка, това демонстрира, че не е взето в точния момент решението. Не съм срещу ограниченията и срещу имунизациите, само че съм срещу непропорционалните ограничения, които се постановат от през вчерашния ден за през днешния ден, без да се дава изясненост какво ще се случи оттук насетне, тъй като цяла Европа се готвеше месеци наред за зеления документ, а при нас още в разгара на лятото, когато нямаше вълна, ние в България предпочетохме да демонстрираме нихилизъм ", ядоса се юристът по здравно право. 

По думите на юрист Петрова ограниченията не бяха спазвани през лятото и се оказваме сюрпризирани от зеления документ. Какво се случва със системата не беше оценено вярно ", уточни Петрова.

Според нея ограниченията са непропорционални. " Плашещо е какво се случва с децата и реакцията по отношение на тях, че отиват на онлайн образование, когато се твърдеше, че до последно ще са в класните стаи. Голяма част от ограниченията са непропорционални, защото не се намира решение за хората, които не са имунизирани по медицински аргументи, не се намира решение за работодатели, на които се вменяват функционалности, които те не могат да изпълнят най-малкото тъй като когато имаме една мярка, тя би трябвало да има задоволително рационални други възможности. И в случай че другите възможности са ваксина или тест, едното е гратис, другото с немалка финансова стойност ", безапелационна бе юрист Мария Петрова.

Според доктор Гергана Николова обаче хората просто се отнасят надменно към здравето си.

" Ако вземем двама лекари – единият има 100% имунизирани пациенти, другият – 18%. Разликата е, че първият е ветеринар. Пита се в задачата за какво към домашните си любимци се отнасяме с такава грижа и ги обезпаразитяваме и имунизираме, а към себе си надменно ", разяснява доктор Николова.

Тя и добави, че лекарите са доста натоварени от следващата вълна, многото смъртни случаи и претърпяват всяка история и след работния си ден. Д-р Николова сподели в умозаключение, че съвсем 90% от пациентите на домашно лекуване са поети от общопрактикуващите лекари, което ги слага в обстановка да работят непрекъснато.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР