Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането - са необходимост. ...

Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането - са необходимост.

Напрежение зарад зеления сертификат: Адвокат и общопрактикуващ лекар в спор за мерките

Мерките, свързани със зеления документ , и ваксинирането - са нужда . Около това се сплотиха общопрактикуващият доктор д-р Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и юристът по здравно право д-р Мария Петрова.

Но съгласно юриста новите лишения са довели до разделяне в обществото, тъй като заповедта се трансформира за къс срок от време. Общопрактикуващият доктор не показа това схващане и съобщи , че измененията се налагат поради непрекъснатите офанзиви против решаванията , които са в синхрон с европейскитe.

Според нея по тази причина е трябвало да се смени единствено у нас правото да се взима зелен документ при първа игла и да се увеличи признаването на същия за 12 месеца при преболедувалите.

Д-р Николова прикани всички да се имунизират , тъй като има доста болни измежду децата. Тя изясни , че в нейната процедура има и доста младежи , които боледуват повторно и то тежко, както и такива на кислородна терапия.

Адв. Петрова макар че обясни кое тормози някои адвокати .

" Щом в границите на 24-48 часа една заповед има потребност от инспекция , това посочва , че не е взето в точния момент решаването . Не съм срещу ограниченията и срещу имунизациите . Но съм срещу непропорционалните ограничения , които се налагат от през вчерашния ден за през днешния ден , без да се дава изясненост какво ще се случи оттук насетне , тъй като цяла Европа се готвеше месеци благополучно за зеления документ , а при нас още в разгара на лятото, когато нямаше вълна, ние в България предпочетохме да демонстрираме нихилизъм. Мерките не бяха спазвани през лятото и се оказваме сюрпризирани от зеления документ . Какво се случва със системата не беше оценено вярно " , изясни Петрова.

Според нея ограниченията са непропорционални.

" Плашещо е какво се случва с децата и реакцията по отношение на тях, че отиват на дистанционно образование , когато се твърдеше, че до финално ще са в класните стаи. Голяма част от ограниченията са непропорционални, защото не се открива решаване за хората, които не са имунизирани по медицински аргументи , не се открива решаване за работодатели, на които се вменяват функционалности , които те не могат да изпълнят най-малкото тъй като когато имаме една мярка, тя би трябвало да има задоволително рационални алтернативи. И в случай че алтернативите са имунизация или тест, едното е гратис , другото с немалка финансова цена " , съобщи още Петрова.

Според д-р Николова макар че хората елементарно се отнасят надменно към здравето си.

" Ако вземем двама лекари – единият има 100% имунизирани пациенти, другият – 18%. Разликата е, че първият е ветеринар. Пита се в дилемата за какво към домашните си любимци се отнасяме с такава грижа и ги обезпаразитяваме и ваксинираме, а към себе си пренебрежително», разяснява тя и добави, че лекарите са доста натоварени от следващата вълна, многото смъртни случаи и претърпяват всяка история и след работния си ден.

Д-р Николова изясни и че съвсем 90% от пациентите на домашно лекуване са поети от общопрактикуващите лекари, което ги слага в позиция да работят непрекъснато .

Източник: btvnovinite.bg