Мерките са насочени в посока туширане на трите основни фактора,

...
Мерките са насочени в посока туширане на трите основни фактора,
Коментари Харесай

Сабрутев: Мерките са насочени към пенсионерите и хората с ниски доходи

" Мерките са ориентирани в посока туширане на трите съществени фактора, които усилват инфлацията в България, а точно високите цени на тока, високите цени на газа и на горивата. От друга страна ограниченията са ориентирани към повишение на приходите на най-засегнатата група хора, а точно – пенсионерите, хората с най-ниски приходи ". Това сподели в изявление БНР депутатът от " Продължаваме промяната " и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Венко Сабрутев:

" Живеем в едни извънредно турбулентни времена, времена, в които имаме голям брой рецесии. Държавата в лицето на Министерски съвет и на Народното събрание би трябвало да си свърши работата, тъй че да понижи удара от тези рецесии. Всяка една партия имаше опция да предложи своите ограничения, своите оферти и те да бъдат оценени и устойностени от Министерство на финансите. В последна сметка всяка една партия предложи своите пакети на съдружен лидерски съвет и беше взето решение кои ще са тези 14 финални ограничения, които ще бъдат осъществени ".Депутатът от " Продължаваме промяната " разяснява и тематиката за електронното държавно управление:

" Подобна софтуерна обезпеченост не може да се случи в границите на пет месеца. Неслучайно имаме вицепремиер по електронното ръководство, тъй като ясно дефинирахме, че това е голям проблем. Ако имахме по този начин нареченото електронно държавно управление, където да се логнете, щяхте да можете да видите по какъв начин сте дали своят вот, с цел да сте сигурни, че вотът ви не е манипулиран, в случай че можехте да видите какви са медицинските операции, които са ви правени, да не се окаже, че имате пет коремни интервенции, в случай, че въобще не сте посещавали здравно заведение, тъй като знаем, че в здравната система има страхотни операции. Това нещо е извънредно належащо, не просто поради такива ограничения, с цел да може да се таргетират верните наранени групи хора, най-уязвимите групи хора, а с цел да може да се понижат кражбите, спекулациите в страната като цяло ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР