Мерките на служебния кабинет за намаляване на цените на храните

...
Мерките на служебния кабинет за намаляване на цените на храните
Коментари Харесай

Зайкова смълча България, отвори голямата уста: Политиката влезе с кални обувки в икономиката

Мерките на служебния кабинет за понижаване на цените на храните са проформа. Те няма да доведат до нищо. Няма по какъв начин да преборим спекулата, в случай че нямаме законодателна база. Това съобщи пред Lupa.bg икономистът Мика Зайкова във връзка акцията на държавното управление против обедняването на хората.
„ Когато политиката влезе с калните си обувки в стопанската система, се основава безпорядък. Защо откакто произвеждаме огромно количество яйца, би трябвало да внасяме от Латвия и Украйна?! Хайде за Украйна е ясно, само че за Латвия?! Ако истината за вноса не беше излязла нескрито, щяха да ни ги продадат като български за 70 ст. Това не е ли 120 % растеж на надценката?! ”, пита Зайкова.
„ Защо Комисия за защита на конкуренцията стартира да търси картел първо при производителите?! При търговците на едро и дребно цените се разграничават най-вече с 10 стотинки. Един литър мляко при производителя е 1.03 лева, по веригите е от 3. 50 лева до 4 лева Аз персонално купих за моите внуци прясно мляко в стъклена бутилка за 5 лева, което е върхът на безобразието. Българските производители са си повишили цените за година с 28%. А това е по този начин, тъй като веригите им вземат такси, които са за подбор, за реклама, за оборот, за промоции. Излиза, че не производителите са си усили цените, а наложените им такси. Цените на всички вериги се разграничават с дребни стотинки, точно там е заровено кучето. Много мъчно се потвърждава картел по простата причина, че ангажиментите са вербални. Факт е, че има картел и далавера. Комисия за защита на конкуренцията и КЗП сякаш се раздвижиха, само че народът към този момент не може да търпи ”, съобщи финансистът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР