Мерките на правителството срещу инфлацията са втора стъпка към финансова

...
Мерките на правителството срещу инфлацията са втора стъпка към финансова
Коментари Харесай

ГЕРБ: Лъжата е второто име на Кирил Петков

Мерките на държавното управление против инфлацията са втора стъпка към финансова рецесия и метод да се завоюва време за по този начин или другояче износеното държавно управление. Това разяснява Тома Биков от ГЕРБ на трибунка в Народното събрание, на която партията на Бойко Борисов проучва ограниченията на кабинета. " До 1 юли има толкоз време, че не е ясно коя от ограниченията ще влезе през днешния ден. Призоваваме българските жители да не се доверяват на хора, които лъжат, без да им мигне окото ", уточни той. По думите му " идната предизборна акция ще коства скъпо. "

Деница Сачева проучва обществените ограничения и прикани българските пенсионери да не слушат държавното управление. Тя предизвести, че ограниченията не са минали и през Тристранния съвет за съдействие. " Лъжата е втора природа на Кирил Петков, през днешния ден излъга, че по време на мандата пенсиите са се вдигнали със 100 лева ГЕРБ подвигнаха добавката за пенсионерите. Мерките са популизъм и оферират грамаден безпорядък, приблизително с 20% ще се усилят пенсиите, а не с това, което се дава обещание ", посочи тя. Реално четворната коалиция е договорила едвам 4% нарастване на пенсиите, счита Сачева.

По думите й ще има проблеми с жителите, които получават втора добавка и ще има 200 000 - 300 000 пенсионери, които ще изгубят към 10 лева от пенсиите. Проблем били и пенсиите за неработоспособност и специфичната добавка, които са под линията на беднотия. " Наблюдава се дебелоглав във връзка с тавана на пенсиите, приема се да се усили фрапантно - даже да е единствено за 1000 души ", сподели още тя. За Сачева преизчислението от 1 октомври за 750 000 пенсионери ще докара до комплициране, едвам за 770 000 то ще бъде преференциално. Нейните упования са за заем и 2023 г.-2024 година да се окажем в рецесия за пари и да няма по какъв начин да изплащаме пенсиите. Като операция Деница Сачева дефинира добавката за дете.

Делян Добрев счита, че в случай че ограниченията ги няма, българите ще са по-богати. С тези ограничения сме щели да станем по-бедни. 10-15 лева няма да покрият инфлацията, счита той. " В Европейски Съюз има 7.5% инфлация, в България - 14%. С тези ограничения инфлацията ще стане по-висока идващите месеци ", уточни той. Добрев посочи два огромни гряха - първият, че държавното управление не е направило нужното при започване на мандата да овладее инфлацията, и вторият - приемането на ограниченията. Самите ограничения Добрев дефинира като несправедливи. " 7 млн. души ще заплащат на половин милион ползватели на парно 9% от Данък добавена стойност. Цената на природния газ е 162 лева, акцизът е 60 ст. от 162 лева, на метана - акцизът е 85 ст. Обещали са две ставки на ток, парно и газ, което е направено от тройната коалиция и не е дало резултат ", изброи той. За него това е " повторение на неточности отпреди 20 години ".

Томислав Дончев бе безапелационен, че това са ограничения в поддръжка на инфлацията и ще се харчат повече пари с актуализацията на бюджета, а хората ще станат по-бедни. " Следващата конкуренция е сред заплащанията и цените и ще водят цените ", сподели той. До края на годината някогашният вицепремиер вижда три пъти по-висока инфлация. " Намаляване на 0% Данък добавена стойност за хляба за него " е поддръжка на търговците, за клиентите няма да поевтинее, а мярката за част от разноските за зареждане с гориво подсигурява безпорядък по бензиностанциите ". Той чака и множеството ограничения да сработят едвам след няколко месеца.

Десислава Атанасова сподели, че ограниченията не влизат в действие незабавно, а " в миналото ". Членовете на Министерски съвет и на обединението дават два сигнала - държавното управление се готви за предизборна акция, и вторият сигнал - Бойко Рашков, до момента в който в София има разстрели, приказва за автомагистрала " Хемус ". По думите й задачата на " това изскачане е, когато държавното управление има величествен проблем ". Тя избори още веднъж противозаконния арест на Бойко Борисов, подслушванията. Сега Рашковото-МВР е подслушвало над 3000 жители.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи подлага на критика ограниченията на кабинета, че са закъснели и нямат фокус, нито ясни цели и не дават отговор на обстановката в страната, бизнеса и хората. По-голямата част от тях са ориентирани към инфлацията, само че отсъства селското стопанство. Той даде образец с думи на международни водачи, които споделят, че светът е изправен пред продоволствена рецесия и в други европейски страни има огромни пакети за бранша на селското стопанство.

Движение за права и свободи провело среща с организации и работодатели и имат подготвен пакет от ограничения, само че държавното управление няма предпочитание да води разговор с опозиционните партии. Сигналите били, че се закриват цели ферми. На второ място - макроикономическите резултати, свързани с данъчни изземвания от хората. " Това подтиква инфлацията ", безапелационен е той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР