Мерките на Ericsson за намаляване на разходите и фокусирането върху

...
Мерките на Ericsson за намаляване на разходите и фокусирането върху
Коментари Харесай

Ericsson запазва стратегията си въпреки отчетените загуби

Мерките на Ericsson за понижаване на разноските и фокусирането върху научно-развойните действия са нормализирали компания, предоставяйки платформа за предстоящ напредък, съобщи пред вложителите основният изпълнителен шеф Бьоре Екхолм на годишната среща на мениджмънта.

Той разяснява, че към момента не е удовлетворен от осъществените финансови резултати на компанията, само че е уверен, че серията от „ стратегическият решения “, направени по време на неговото ръководство, ще основат след време мощна и сполучлива компания.

Основният мрежов бизнес на Ericsson регистрира спад от 14% за последното тримесечие на 2017 година до 36 милиарда шведски крони (около $4,6 млрд.), до момента в който оперативната облага се сви на половина до 1,6 милиарда крони. Намалените продажби се дължат главно на по-малките вложения в LTE в Китай и по-бързото довеждане докрай на огромните планове в Югоизточна Азия, Океания и Индия, както и в Африка и Близкия изток. Ericsson означи, че има растеж на продажбите в Северна Америка поради продължаващото уголемение на мрежите.

 Бьоре Екхолм, президент и основен изпълнителен шеф на Ericsson. Снимка: Ericsson

Същевременно точно в мрежови бизнес компанията е постигнала стесняване на разноските с общо 6 милиарда шведски крони ($718 млн.) през 2017 година, само че все пак чистата загуба за годината е в размер на 35,1 милиарда шведски крони, до момента в който през 2016 година Ericsson регистрира облага в размер на 1,9 крони. Коментарът на Екхолм бе изработен и във връзка на терзанията на вложителя Cevian Capital, изнесени от Reuters, че съкращенията не се реализират задоволително бързо. Инвестиционният фонд има 8,5 на 100 от акциите.

Ericsson възнамерява доникъде на тази година да реализира спестявания в размер на 10 милиарда шведски крони спрямо разноските при започване на 2017 година

След като пое управлението на компанията при започване на предходната година, Екхолм редуцира редица работни места и пренасочи фокуса към браншове с предстоящ по-бърз напредък, пробвайки се да компенсира спада на обичайния мрежов бизнес. Освен това бе реорганизирано поделението за цифрови услуги, в това число отделите за мултимедийни и радиоразпръсквателни услуги. За тях бе потърсен и вид за продажбата им, само че към този момент този бизнес остават част от портфолиото на Ericsson.

Свиването на разноските обаче не се отнася до тематиката за 5G, а вложенията в научно-развойни активност, свързани с 5G, нарастват, подкрепяйки устрема на Ericsson да стъпи по-стабилно на пазара на решения и услуги, основани на новата мобилна технология.

Според Екхолм създаването на 5G се реализира по-бързо от предстоящото и 5G към този момент е „ комерсиална действителност “. Компанията е добре позиционирана на този пазар, защото е подписала редица 5G контракти, които ще стартират да дават резултати незабавно след появяването на устройства (най-вече потребителски терминали), поддържащи 5G.

Според Ericsson три са главните сегменти, които ще се възползват първо от 5G – усъвършенстваната мобилна широколентова съгласуваност, закрепеният безжичен достъп до интернет и Интернет на нещата, като най-големият капацитет за доставчиците на услуги има точно в IoT сферата.

Шведската компания разгласи и промени в управлението си, които влизат в действие от 1 април. Ксавие Дедулен бе назначен за старши вицепрезидент и основен шеф правните въпроси, като става и член на изпълнителния екип на Ericsson. Доскоро той е бил основен юристконсулт на швейцарската LafargeHolcim. Досегашният основен механически шеф Ерик Екуден, също става старши вицепрезидент и член на изпълнителния екип на компанията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР