Мерките действат. Практически разпространението на заразата е стопирано. Броят на

...
Мерките действат. Практически разпространението на заразата е стопирано. Броят на
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Мерките работят, може да се модифицират, но да останат

Мерките работят . Практически разпространяването на болестта е стопирано . Броят на разболяващите се, в това число и тези, за които се постановат реанимационни мероприятия, остава надалеч под потенциала на здравната ни система.

Това написа в персоналния си профил в обществената мрежа Facebook някогашният здравен министър Стефан Константинов.

" Това обаче е добра вест единствено при положение, че в околните месец-два се чака да се появи лекарство или ваксина, или слънцето и топлото време да попречат на разпространяването на вирус а. Първите две съвсем несъмнено е, че няма да се случат. За слънцето и топлината - остават единствена вяра ", разяснява доктор Константинов.

Ако в този момент ограниченията отпаднат, резултатът съвсем несъмнено ще бъде подобен, какъвто все едно в никакъв случай не сме имали карантина и ограничавания , безапелационен е той. Но какъв брой време изключителното състояние може да остане и каква цел се гони? Дали не е време към този момент да се намерения някои от прекомерно противоречивите ограничавания да се модифицират? Подсказвам - ходенето в парка и планината , написа доктор Стефан Константинов.

Той е склонен да остане възбраната за събиране, само че пита какво неприятно има някой да се разноски под слънчеви лъчи самичък, без куче.

" И доста добре, че се анулира заповедта на всички места да се върви с маски . Това щеше да докара единствено до изостряне на недостига им и повишаване на цените (а маските са от витална нужда за лечебните заведения!), без да донесе никакъв резултат ", безапелационен е някогашният здравен министър.

Тези заключения са на база на неговия разбор от данните на Национионалния действен щаб, огласени по-рано денем.
 618 са към този момент доказаните случаи на COVID-19 у нас
618 са към този момент доказаните случаи на COVID-19 у нас

32 са в интензивни клиники, общо 230 са в болница

Отпада разновидността за пълзящата безсимптомна болест . Ако приемем тестуваните 1016 служители на реда за представителна извадка (бяха оповестени като такава) то излиза, че единствено 0,9% от популацията се е срещнало с вируса и се допуска, че има имунитет към него.

По думите му, резултатите са прекомерно надалеч от посочваните 70%, които могат да обезпечат прекъсване на предаване на болестта . 0,9% от 7 милиона е равно на 63 000 души . Което пък би значело, че за всеки един от потвърдените инфектирани - 611 към 9 април, има към 1000, които не са потвърдени. Т.е. съотношението известни - незнайни не е 1:11, а 1:1000 , пресмята медикът, който в този момент управлява столичната окнологична болница УСБАЛО ЕАД.

Той самият признава, че тази сметка може и да не е точна, тъй като не е ясно дали служителите на реда могат да се одобряват за представителна извадка на цялото население. Те се срещат с доста хора, а един пенсионер - не. Което би предполагало броя на към този момент ваксинираните да е още по-малък от 0,9% от популацията . Освен това приравняване на инфектиран с вирус SARS CoV - 2 и болен от COVID-19 продължава (поне медийно), та и на мен не ми я ясно - 611 заболели ли са, или това е тоталната численост на потвърдените инфектирани , написа доктор Константинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР