Мерки за по-добро здравеВ първи клас започват с миенето на

...
Мерки за по-добро здравеВ първи клас започват с миенето на
Коментари Харесай

В училище ще учат как се прави секс и за вредата от алкохола

Мерки за по-добро здраве
В първи клас стартират с миенето на ръцете

В учебно заведение ще бъде въведен предмет, по който децата да учат по какъв начин се прави секс и каква е вредата от алкохола и цигарите. Това е планувано в новия вид на Плана за възобновяване, квалифициран от служебното държавно управление. Целта е децата да бъдат научени по какъв начин да живеят по-здравословно. Предложението е в първи клас да стартират с миенето на ръцете, а в 11/12 клас да учат по какъв начин се става родител.

Идеята е да бъде основан нов образователен предмет, който да бъде включен в Държавния учебен стандарт по общообразователна подготовка. Така че да бъдат построени познания и настройки за здравословен и екологичен метод на живот у младежите, написа в документа. “Важно е здравното обучение на децата да стартира от първи клас и да надгражда в другите области познания, настройки и умения у учениците във всички класове - да се стартира с построяването на хигиенични привички в първи клас и да се приключи с създаване на умения за партньорство и родителство в 11/12 клас”, показват създателите на Плана.

Въвеждането на нов образователен предмет се постанова поради проблемите, които се установяват измежду младежите. През последните 10 години в редица представителни за страната проучвания са установени извънредно тревожни трендове във връзка с здравето на децата и младежите, свързани с тяхното държание, написа в документа. Например рисково полово поведение; висока периодичност на ранната бременност (до 19 г.) и брой на абортите във възрастта 15-19 години; повишаване разпространяването на полово излъчените инфекции; обезпокоително повишаване на младежите, инфектирани с ХИВ; необятно разпространяване на използването на цигари; увеличение на използването на алкохол; повишаване на злоупотребата с психо-активни вещества; необятно разпространяване на експанзията в учебно заведение, са част от посочените проблеми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР