Mercedes най-после представи дългоочаквания електрически вариант на своя флагман S-класата

...
Mercedes най-после представи дългоочаквания електрически вариант на своя флагман S-класата
Коментари Харесай

Mercedes представи флагман, убиец на Tesla: Какво да очакваме от новия EQS

Mercedes най-сетне показа дълго чакания електрически вид на своя флагман S-класата първокласен седан. И това е мятане на ръкавицата към Илън Мъск.

EQS е първият в фамилията на Mercedes-Benz, издигнати върху специфична платформа за електрически транспортни средства, която сама по себе си беше построена от гаганта от нулата. Той ще се продава в Европа и Съединени американски щати от август, по-късно в Китай през януари.

Разликите сред EQS и S-класата не са единствено откъм задвижването и платфромата. Целият електрически автомобил наподобява " необичайно " в подтекста на първокласните лимузини на производителя от това семейство, като колата е с най-късия челен похлупак от всички S-класи, създавани в миналото. Освен това фокусът е доста върху аеродинамиката, като цялата кола, изключително отстрани, наподобява като гигантска извивка.

Погледната в анфас, EQS също не наподобява на S-класата. За разлика от нея, електрическият автомобил загърбва гигантската решетка, която е извънредно близка образно до електрическите му " събратя " EQC и EQА. Над нея е ситуирана и дневната светлина, под формата на гигантска линия, разпростряла се по цялата дължина на " решетката ". Тук още веднъж производителят дизайнерски залага на софтуерния аспект, вместо на стила.
 Новата S-класа: Технологиите зад флагмана на лукса
Новата S-класа: Технологиите зад флагмана на лукса

Най-продаваната лимузина на света към този момент е в шоурумите в България

Същото важи и за стопа, който се простира от край до завършек на задницата. Това припомня на версиите Maybach S-класа от началото на века. Днес обаче наподобява като заимстване от Porsche Taycan или Audi e-tron GT.

Най-драстичната образна разлика обаче идва в интериора. Докато кормилото сред S-класата и EQS е еднакъв, таблото е изцяло променено. Докато при лимузината с ДВГ имаме централна подпора с голям тъчскрийн, при електормобила целият челен панел е разграничен сред три великански тъчскрийна. Да, към този момент и пасажерът има своето пространство за развлечение. С него EQS наподобява като един от най-футуристичните електрически автомобили, налични за закупуване въобще.
 Снимка 527253
Източник:

Извън образните детайли, EQS ще идва общоприетоо на 19-инчови джанти, а опционално могат да се закупят до 22-инчови такива. Също опционално те могат да са двутонни с цветови избор, неповторим за електролимузината.

Окачването е въздушно, както и при S-класата, което би трябвало да обезпечи извънредно удобна возия. Освен това EQS може да запамети местоположението на дупките или неравностите в пътната настилка, както и стръмните терени и електрическия автомобил самичък да се повдигне, когато минава през тях.

Озвучаването се обезпечава от Burmester и то може да се употребява за елиминиране на шума, приближаващ от вятъра и гумите в придвижване. Така така и така извънредно добре обезшуменият интериор става още по-тих.
 Новата Mercedes-Benz CLS-класа идва с още повече жанр следващата година
Новата Mercedes-Benz CLS-класа идва с още повече жанр следващата година

CLS 450 със задно задвижване и CLS 53 AMG слизат от произвеждане

При моторите имаме базова версия EQS 450+, която има единствено един електромотор, задвижващ задните колела и генериращ мощ от 333 к.с. Той форсира от 0 до 100 за 6,2 секунди, което е бързо, само че зад други съперници на електрическия пазар.

По-големите мотори (два от тях) идват с 523 к.с. в EQS 580 4Matic. Те форсира от 0 до 100 за 4,3 секунди. От Mercedes готвят и AMG вид на EQS, който ще има мощ от 761 к.с., колкото Porsche Taycan Turbo S.

При батерията имаме 108 kWh, с която пробегът ще е 770 км, - доста повече от Porsche Taycan S, само че под оповестения пробег от 836 км. на Tesla Model S Plaid Plus. Тук е значимо да се означи, че оповестените от Tesla данни постоянно се разминават с действителността.

EQS ще може да се зарежда на супербързи зарядни станции от 200 kW, с което пробегът му ще се усилва с към 250 км за 15 минути. Въпросът ще е да се откри толкоз мощно зарядно, които и в Европа са необичайност към сегашния миг. В домашни условия и зарядно с мощ от 11 kW, цялостното зареждане ще лишава 5 часа. Допълнително може да се заплати за зарядно от 22 kW, с което времето за зареждане се редуцира двойно.
 Mercedes стартира да създава електрическите си ванове в Съединени американски щати през 2023-а
Mercedes стартира да създава електрическите си ванове в Съединени американски щати през 2023-а

В завода си в Южна Каролина

" Поставихме летвата доста високо с този автомобил ", сподели изпълнителният шеф на Daimler Ола Калениус. " Клиентите в този сегмент чакат композиция от високотехнологични нововъведения и съвременен разкош и това е, което се опитваме да реализираме с EQS. "

Daimler към момента не е разкрил цените за EQS. Те ще са известни през лятото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР