Mercedes-Benz затваря циклите си използване на рециклирани материали с помоща

...
Mercedes-Benz затваря циклите си използване на рециклирани материали с помоща
Коментари Харесай

Дръжки на врати за Mercedes от стари гуми!

Mercedes-Benz затваря циклите си потребление на рециклирани материали с помоща на BASF и започващата компания Pyrum Innovations AG. Това съдействие проправя пътя към нови концепции за преработване. Химическото преработване прави допустимо за първи път производството на пластмаса с нови свойства за механически взискателни и значими за сигурността автомобилни съставни елементи от звездната марка.

„ По пътя към напълно електрическото си бъдеще, ние преосмисляме състава на всички материали в нашите транспортни средства. Всяка стъпка е от голяма важност, с цел да запазим ресурсите “ - споделя Маркус Шефер, член на Управителния съвет на Mercedes-Benz Group - „ Чрез съдействието с нашата мрежа от снабдители ще стартираме серийно произвеждане на съставни елементи в разнообразни модели транспортни средства още тази година, за които пиролизното масло, наред с други неща от рециклирани остарели гуми Mercedes-Benz, замества изкопаемите първични материали. “

За тази цел желанието е химически да се рециклират няколкостотин тона употребявани гуми от коли на Mercedes-Benz всяка година и полученият пластмасов материал да се връща назад в новите коли.

Mercedes-Benz AG преследва задачата си за все по-голямо обособяване на потреблението на запаси от растежа на производството и се стреми да усили каузи на рециклирани материали в своя авто парк до приблизително 40 % до 2030 година Mercedes-Benz работи с разнообразни сътрудници, с цел да затвори цикъла за потребление на на материалите от остарели гуми.

Освен всичко друго, компанията разчита на химическо преработване от BASF. Компанията за пиролизни технологии Pyrum Innovations AG за първи път създава пиролизно масло от износените гуми. BASF комбинира това с биометан от селскостопански боклуци. Използвайки двете първични материали, става допустимо да се сътвори изцяло нова пластмаса.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР