Mercedes-Benz възнамерява постепенно да премахне марката EQ, която беше използвана

...
Mercedes-Benz възнамерява постепенно да премахне марката EQ, която беше използвана
Коментари Харесай

Mercedes иска постепенно да премахне електрическата под-марка EQ

Mercedes-Benz има намерение последователно да отстрани марката EQ, която беше употребена за обозначаване на акумулаторни електрически транспортни средства. Това заяви Reuters  вчера.

Mercedes-Benz ще се откаже от под-бранда EQ, под който компанията създава акумулаторни електрически транспортни средства, незабавно щом идващото потомство компактни електрически коли на немската марка навлезе на пазара. Това ще постави завършек на объркването с имената на моделите.

Агенцията счита, че отдалечаването от под-марката EQ се основава на това, че основният изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Ола Каелениус се концентрира върху електрическите транспортни средства, а EQ става непотребен, защото Mercedes съществено се отдалечава от производството на коли с мотори с вътрешно горене.

" С цел нашата марка-майка Mercedes-Benz да стане напълно електрическа до края на десетилетието, ние приспособяваме позиционирането на транспортните средства в сходство с времето, само че сега е прекомерно рано да се каже “, сподели пред организацията представител на автомобилната компания.

Марката EQ беше оповестена за първи път от Mercedes през 2016 година, като първият й модел беше електрическият SUV EQC, пуснат на пазара през 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР