Mercedes-Benz Trucks публикува първите снимки на бъдещия 40-тонен електрически влекач. ...

Mercedes-Benz Trucks публикува първите снимки на бъдещия 40-тонен електрически влекач.

Това е електрически TIR от... Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks разгласява първите фотоси на бъдещия 40-тонен електрически влекач. Новостта се назовава eActros LongHaul. Прототипът на акумулаторния камион ще бъде показан на ревюто за търговски транспортни средства в Хановер, Германия, през септември тази година. В момента първите екземпляри на електрическия автомобил минават през фабричен проби. Серийният TIR ще се появи по пътищата през 2024 година.

Съдейки по изображенията, eActros LongHaul ще получи опростена кабина с тясна LED оптика, минаваща по цялата предница на кабината. Освен това електрическият камион разполага с огромно предно стъкло и в допълнение осветяване в горната част на кабината.

`Това

Представители на Mercedes-Benz споделиха, че особено за електрическия камион компанията създава " мегаватова " система за зареждане на акумулатори. С нейна помощ литиево-желязо-фосфатните батерии на мавиона могат да се заредят от 20 до 80 % за половин час.
`Това

Без презареждане eActros LongHaul ще може да измине към 500 километра. Това разстояние е задоволително за множеството превозвачи. Освен това, съгласно стандартите на Европейски Съюз, водачите на камиони са длъжни да вършат 45-минутни почивки на всеки 4.5 часа по пътя. Това е задоволително време за презареждане на батериите на камиона.

`Това

Първият първообраз eActros LongHaul ще бъде показан на септемврийското ревю за търговски транспортни средства в Хановер, Германия. До края на годината пилотни електрически камиони ще бъдат пуснати по публичните пътища. А през идната година компанията ще изпрати предсерийни бройки за проби в действителни условия на работа.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg