Mercedes-Benz стартира продажбите на електрическата S-класа в България, като за

...
Mercedes-Benz стартира продажбите на електрическата S-класа в България, като за
Коментари Харесай

Mercedes-Benz EQS кацна в България, впечатляващ е във всяко едно отношение

Mercedes-Benz започва продажбите на електрическата S-класа в България, като за задачата показа публично модела пред профилираните медии и евентуални клиенти.

На живо автомобилът наподобява впечатляващо (меко казано). Да, не е бърз като Tesla, само че никой в Щутгарт не е желал това. И никой в Щутгарт не е желал EQS да се съпоставя с Tesla, тъй като (моля най-фанатичните почитатели на Свети Мъск да ме извинят) двата автомобила просто не могат да се съпоставят. Това е S-класата на електрическите автомобили!

Двата автомобила на премиерата бяха EQS 580 4Matic (продадени, стартова цена 264 000 лева с ДДС). Моторите са два, мощността е 523 к.с., а въртящият миг 855 Нм. До 100 км/ч EQS 580 се форсира за 4,3 секунди, като оптималната скорост е 210 км/ч. Пробегът е до 785 км. Това е за статистиката.

Иначе усещанията и качеството на осъществяване са впечатляващи. Уникалният 56-инчов екран в интериора (реално са три, обединени под една стъклена обвивка) е нещо, което виждам за пръв път онлайн. Ориентацията и боравенето с него съм уверен, че изобщо не са лесни, само че наподобява като в галактически транспортен съд. Дисплеят пред пасажера начело се включва единствено в случай че на седалката седи човек. Отзад креслата са извънредно удобни, мястото за краката е гигантско, размерът в багажника също.

Много забавен е фактът, че предният похлупак не се отваря. Да, няма неточност. Под него е HEPA филтърът за климатичната система и някои други елементи, само че притежателят не може да го отваря (само в сервиз). Отваря се единствено малко капаче в предния ляв калник, откъдето се налива течност за чистачките.

Много забавен факт, който чух за пръв път, е съществуването на експерт в Mercedes, чиято работа е да планува всички резултати върху положението на боята, породени от камъчетата, които движещият се пред вас автомобил подвига. Споменавам това, с цел да стане ясно в какви елементи се мисли, с цел да се подсигурява качеството, което клиентите на Mercedes търсят и са привикнали да получават.

Сред любопитните обстоятелства ще отбележа и този, че шофьорската врата може да се затвори с жест (ако ви е доста мъчно да я дръпнете). В модерните коли има доста функционалности, които се ръководят с жестове, само че за пръв път виждам такава опция, която ще бъде задействана следващата година.

Иначе шефът на „ Силвър остарял " се похвали, че за четирите години на пазара компанията е осъществила 7300 продажди (от всички типове транспортни средства). Г-н Заерле разкри също, че следващата година може да чакаме два електрически модела (към петте от тази година), а през 2023 година ще се появят още пет. Целта е до края на десетилетието Mercedes да предлага напълно електрическа гама на пазарите, които го разрешават.

У нас стартовата цена на Mercedes-Benz EQS 450+ стартира от 215 700 лева с Данък добавена стойност, само че персонално аз се колебая това да е изборът на родните клиенти на този модел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР