Mercedes-Benz разкри първите официални подробности за новата си концептуална разработка

...
Mercedes-Benz разкри първите официални подробности за новата си концептуална разработка
Коментари Харесай

VISION EQXX : Бъдещето на електромобилите според Mercedes-Benz

Mercedes-Benz разкри първите публични детайлности за новата си концептуална разработка VISION EQXX, благодарение на която от марката показват своето виждане за бъдещето на електрическата подвижност.

" Mercedes-Benz VISION EQXX е по какъв начин ние си представяме бъдещето на електрическите коли ", разяснява Ола Килениус, ръководител на управителния ръб на Daimler AG и Mercedes-Benz AG. " Ние започнахме този план единствено преди година и половина, който да ни води до най-ефективния Mercedes-Benz поризвеждан някога- с изключителна енергийна консумация от под 10 kWh на 100 километра. Той е с пробег от над 1000 километра с един заряд на батерия, която би се събрала и в стилен автомобил. VISION EQXX е високотехнологичен автомобил в толкоз доста отношения- той даже наподобява впечатляващо и футуристично ".



Като един от главните фактори за впечатляващата енергийна успеваемост на VISION EQXX от Mercedes-Benz показват неговият батериен модул. За него от компанията разясняват, че с потенциал от съвсем 100 kWh, той е с 50% по-компактен и с 30% по-лек от този, който е интегриран на борда на EQS.

VISION EQXX, задвижващата система на който е с мощ от 205 конски сили, се отличава също по този начин с впечатляваща аеродинамика, като тук индикаторът е 0.175 (cd), приложимост на рециклирани материали, особено създадена композиция гуми и джанти, спирачни дискове от алуминиева сплав, интегрирана в тавана слънчева инталация, която може да усили пробега с до 25 километра, и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР