Mercedes-Benz представи своя нов модел EQA, който представлява електрически компактен

...
Mercedes-Benz представи своя нов модел EQA, който представлява електрически компактен
Коментари Харесай

Mercedes представи новият си модел EQA

Mercedes-Benz показа своя нов модел EQA, който съставлява електрически стилен кросоувър и ще играе ролята на базовия модел в новото електрическо семейство на компанията EQ. Това е и първият стилен модел на Mercedes с нулеви нездравословни излъчвания, като продажбите му ще започват напролет.
 Снимка 514934

Базовата трансформация ще носи обозначението EQA 250 и ще разполага с един електромотор с мощ 188 к.с., който ще се зарежда от литиево-йонна батерия с потенциал от 66.5 кВч. С едно зареждане EQA 250 ще може да измине 486 км, само че съгласно тестовия режим NEDC, който е прочут като много оптимистичен. От Mercedes дават обещание да пуснат на пазара и няколко по-мощни версии с по два електромотора, като върховият вид се чака да разполага с мощ от 268 к.с. и оптимален пробег от 500 км.
 Снимка 514933

Новият Mercedes EQA има разход на електрическа енергия от 15.7 кВч/ 100 км, а производителлите му настояват, че коефициентът на аеродинамично противодействие е едвам 0.28. Интересното в тази ситуация е, че аеродинамиката на купето е била създадена в цифрова среда, а след това изчисленията са били тествани и доказани в обичаен въздушен тунел.
 Снимка 514932

Колкото до успеваемостта, значимо е да се означи, че в общоприетото съоръжение на GLA участва напредничава термо помпа, която употребява другояче изгубената електрическа енергия от работата на електромотора, с цел да затопли купето. Нещо повече, благодарение на мултимедийната система или през мобилното приложение Mercedes ME, можете да настроите системата да затопли кабината авансово, преди да сте влезнали още в колата.
 Снимка 514930

Цялостната форма и пропорции на EQA следват тези на задвижвания от обичайни мотори Mercedes GLA. Самите инженери и дизайнери на компанията признават, че са употребили купето и архитектурата на GLA за база и са ги трансформирали по този начин, че да са подобаващи за еллектрическото задвижване. Въпреки това, автомобилът изгллежда друг, което главно се дължи на по-изчистената предна част, новите фарове, както и елегантните стопове, съединени между тях с LED лента.

По отношение на интериора EQA е съвсем еднакъв с GLA, без да броим несъмнено редица дребни декоративни детайли, които подсказват, че под капака има електрически мотор. Най-голямата разлика в кабината си остава инструменталният панел, който при EQA е характерно " електрически ".

Стандартно новият EQA идва с LED фарове с автоматизирано активиране на дългите светлини, електрически заден похлупак, 18-инчови джанти, амбиентно осветяване в интериора с опция за избор на 64 разнообразни цвята, паркинг камера, както и кожен волан. И тъй като това е Mercedes, клиентите ще имат опция да разкрасят външния му тип с три допъллнителни образни пакета - Electric Art, AMG Line и Night Package.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР