Mercedes-Benz повиши прогнозите си след силно второ тримесечие Компанията отчете ...

Mercedes-Benz повиши прогнозите си след силно второ тримесечие Компанията отчете

Mercedes-Benz повиши прогнозите си след силно второ тримесечие

Mercedes-Benz увеличи прогнозите си след мощно второ тримесечие Компанията регистрира в сряда 8% растеж на поправената печалба за второто тримесечие до 4,9 милиарда евроПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Автомобилната компания Mercedes-Benz чака забележителен растеж на приходите и малко по-висока печалба за 2022 година от предходната година, повишавайки вероятностите си, откакто регистрира в сряда 8% растеж на поправената печалба за второто тримесечие до 4,9 милиарда евро, оповестява Ройтерс.

Производителят на първокласни коли по-рано съобщи, че чака единствено малко по-високи доходи тази година и печалба, равняваща се на миналогодишната.

Въпреки това несигурността поради войната в Украйна, високата инфлация, нарастванията на лихвените проценти и пандемията, изключително в Китай, може да натежат на бизнес, предизвести компанията.

Поръчките са напълно запълнени и се чака Mercedes-Benz Cars да види лек растеж на продажбите, споделиха от компанията, като прогнозата за сегмента на най-луксозните коли е за растеж от над 10%.

Регистрациите на леки коли в Европа регистрират 12-месечен спад, така като проблемите със снабдителните вериги и възходящите цени натежават върху продажбите. Но производителите на първокласни коли, които могат да приоритизират най-скъпите модели, до огромна степен се оказаха по-устойчиви, така като по-богатите консуматори не престават да харчат.

Автомобилната компания регистрира поправена възвръщаемост от продажбите от 14,2% на подразделението Mercedes-Benz Cars по отношение на 12,8% за същото тримесечие на предходната година, а възвръщаемостта от Mercedes-Benz Vans леко е спаднала до 10,1% от 11,4% предходната година.

Компанията увеличи упования марж на поправената печалба за подразделението си Cars през второто тримесечие до 12,-14% от 11,5-13% по-рано.

Първото полугодие бележи 15% марж, само че по-високите материални разноски, за изследвания и развиване и резултатите от пазара на използвани коли може да натежат на второто полугодие.

Адресирайки опасенията за това по какъв начин немската промишленост ще ръководи потреблението на газ при положение на в допълнение понижение на доставките от Русия, Mercedes-Benz съобщи, че може да понижи приема си в Германия с 50%, в случай че има районно систематизиране на предлагането, и е разкрила метод бояджийският завод в завода ѝ в Зинделфиген без газ при незабавни случаи.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg