Mercedes-Benz планира да коригира формата на продажбите на автомобили. Според

...
Mercedes-Benz планира да коригира формата на продажбите на автомобили. Според
Коментари Харесай

Mercedes-Benz планира да коригира формата на продажбите на автомобили


Mercedes-Benz възнамерява да поправя формата на продажбите на коли. Според Automotive News Europe, компанията ще понижи броя на представителствата си и ще се концентрира върху директните продажби, до момента в който дилърите ще бъдат по-ангажирани в следпродажбеното обслужване. Освен това, в името на по-млада публика, Mercedes-Benz ще развие онлайн продажбите: до 2025 година те би трябвало да съставляват една четвърт от всички транзакции.

На първо време Mercedes-Benz ще се концентрира в намаляването на броя на дилърите в развитите страни. Така да вземем за пример в Германия броят на шоурумите до 2025 година би трябвало да намалее с 20 %, а в редица други страни от Европа - с 10 %. В същото време, на най-големия авто пазар в света в Китай, немската компания, в противен случай, има намерение да усили броя им. Сега дилърската мрежа на Mercedes-Benz включва към 6500 точки по целия свят, като 1000 са ситуирани в Германия. Повечето от тях ще бъдат прекласифицирани, т.е. няма за получават комисионна от продажбата на автомобил, само че няма да влагат и в реклама. Приходите им от продажби ще паднат, само че ще бъде допустимо да останат на същото равнище с помощта на следпродажбеното обслужване.

Според финансовия шеф на Mercedes-Benz, развивайки директни продажби, компанията ще се приближи до клиента, а също по този начин ще може да следи непосредствено ценообразуването. Продажбите през интернет ще бъдат от изгода, като се има поради „ подмладяването “ на аудиторията: междинната възраст на купувача на коли Mercedes-Benz става все по-ниска през последните години.

Освен това в близко бъдеще компанията има намерение да преразгледа своята гама, като понижи броя на колите от начално равнище и усили броя на първокласните. 75 % от вложенията ще бъдат ориентирани към развиването на високия и средня сегмент - Top-End Luxury и Core Luxury, а гамата от Entry Luxury ще бъде понижена от седем на четири модела.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР