Mercedes-Benz обмисля пускането на нови компактни модели, които ще бъдат

...
Mercedes-Benz обмисля пускането на нови компактни модели, които ще бъдат
Коментари Харесай

Mercedes пуска по-малка кола от A-Klasse

Mercedes-Benz обмисля стартирането на нови компактни модели, които ще бъдат по-малки от настоящето семейство A-Klasse и кросоувъра GLA. Информацията беше тиражирана от немското издание AutoBild, които се базират на свои източници от компанията, само че за това се спекулира от по-отдавна.

Първите клюки за вероятната поява на нови субкомпактни модели се появиха още през лятото на предходната година. Тогава основният инженер на Mercedes-Benz за създаване на компактни коли Аксел Хейкс загатна, че модулната платформа MFA дава опция да се попълни продуктовата линия с нови модели, които биха отстъпвали по размери на съществуващите A-Klasse и GLA.

В други немски медии пък се спекулира с появяването на къса база на A-Klasse. Вероятната съкратена версия на A-Klasse ще е без задни порти и може да бъде показана още през 2022 година. По-късно, през 2023-а, въз основата на бъдещия минимален Mercedes ще се появи и крос версия с повишен луфт, релси на покрива и предпазен пластмасов бодикит. По подразбиране кросоувърът ще бъде с предно предаване.

Все още обаче няма публично удостоверение на тези клюки от страна на немския производител. Непосредствените проекти на концерна Daimler са свързани с съвършената подготовка за стартирането на новия флагман - електрическият автомобил EQS, който би трябвало да се появи на пазара през 2022 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР