Mercedes-Benz и Rivian официално обявиха партньорство по между си, което

...
Mercedes-Benz и Rivian официално обявиха партньорство по между си, което
Коментари Харесай

Mercedes ще си партнира с Rivian в Европа

Mercedes-Benz и Rivian публично оповестиха партньорство по сред си, което ще бъде изразено в производството на електрически бусове в Европа. Двете компании са подписали договорка съгласно която след изчистване на всички правни правила, ще бъде направена нова марка, която да създаде два разнообразни буса за двете компании.
`Mercedes

В формалната информация не се загатва по кое време тъкмо ще се случи това, само че от Mercedes споделят, че производството няма да започва до няколко години. Новата компания ще създава бусове основани на платформата VAN.EA на Mercedes, която се чака да влезе в приложимост от 2025 година. Rivian пък ще употребява лична платформа RLV от второ потомство.
`Mercedes

Новата компания има за цел да понижи разноските за производството и надлежно крайната цена на електрическите лекотоварни коли. Въпреки, че договорката е задействана, тя към момента не е завършена и в случай че това не се случи, то това няма да е първото сходно партньорство на Rivian. Ще напомним, че компанията подписа контракт с Ford, което завърши в края на 2021 година без особени резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР