Mercedes-Benz и американския Cigarette Racing представиха суперкатер, изпълнен в стилистиката на хибридния

...
Mercedes-Benz и американския Cigarette Racing
представиха суперкатер, изпълнен в
стилистиката на хибридния
Коментари Харесай

Катер в духа на хиперкара Mercedes-AMG Project One ще вдига 225 км/ч на вода

Mercedes-Benz и американския Cigarette Racing представиха суперкатер, изпълнен в стилистиката на хибридния хиперкар Project One. На вода моторницата ще може да вдига скорост от 225 километра в час.

В структурата на 15-метровия шестместен катер, получил названието Cigarette Racing 515 Project One, се употребяват кевлар и стъклопласти. Лодката има два осемцилиндрови мотора Mercury Racing, всеки с мощност от по 1350 “кончета ”.

За да се доближи оптималната скорост на лодката, шкиперът би трябвало да разполага със специфичен ключ, а в резервоарите да е сипано спортно гориво. В този случай мощноста на всеки от моторите ще достигне 1550 к.с. Според производителят на катерите ръководството на 515 Project One може да се съпостави по чувства с това на хиперкара Project One.

Купето Mercedes-AMG Project One беше показано миналата година по време на международния автосалон във Франкфурт. Автомобилът има хибриден силов елемент с мощност над 1000 к.с. От място до 200 километра в час машината се форсира за под 6 секунди, а оптималната й скорост е над 350 километра в час.

Всичко от нея ще бъдат направени 275 екземпляра, като цената на всеки един от тях е 2,3 милиона евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР