Мераклийка за заседател в Хасковския окръжен съд имала наказание за

...
Мераклийка за заседател в Хасковския окръжен съд имала наказание за
Коментари Харесай

Наказана за хулиганство с мераци за съдебен заседател

Мераклийка за заседател в Хасковския областен съд имала наказване за безчинство. Кандидатурата й е била отхвърлена, оповестиха от Апелативен съд - Пловдив
Това станало на общо заседание на магистратите. Жената е имала административно наказване за безчинство. За Хасково са утвърдени останалите 35 кандидатури, препоръчани от общинския съвет за мандат 2019 – 2022 година 13 от тях са с подготовка в региона на педагогиката, логиката на психиката и обществените действия.
Заседателите имат равни права и отговорности със съдиите. Кандидатите би трябвало да са на възраст от 21 до 68 години, да имат сегашен адрес в общината, да са приключили минимум приблизително обучение, да не са осъждани за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията и да не страдат от душевен болести.
Желаещите не могат да бъдат заседатели в различен съд, не могат да са общински съветници в правосъдния регион, за който са определени. Те нямат право да вземат участие в управлението на политическа партия, коалиция или организация с политически цели. Кандидати не могат да работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерство на вътрешните работи или други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в региона, за който са определени.
Най-малко 10 на 100 от лицата, които се включват в листата на претендентите за правосъдни заседатели, би трябвало да са със компетентност педагогика, логика на психиката и обществени действия.
Мандатът на правосъдните заседатели е 4 години. Те получават почасово възнаграждение за труда си, което е не по-малко от 20 лева дневно./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР