Мераб Двалишвили успя да се справи с легендата Жозе Алдо. Двамата се

...
Мераб Двалишвили успя да се справи с легендата Жозе Алдо. Двамата се
Коментари Харесай

Жозе Алдо загуби на UFC 278

Мераб Двалишвили успя да се оправи с легендата Жозе Алдо.

Двамата се биха в борба от основната карта на UFC 278, което се организира в Юта, Съединени американски щати. Срещата им беше в категория петел. Мераб съумя да надиграе бразилеца и да го победи с единомислещо решение - (29–28, 29–28, 30–27).

В първия рунд Двалишвили стартира интензивно с ритник. Двамата правеха много финтове. Мераб опита срутване, само че Алдо се отбрани. Жозе вкарва джабове. Двалишвили вкарва лоу кик, само че поема подобен. Коляно и джаб от Алдо. Лоу кик от Алдо. Мераб с нов опит за срутване, само че без триумф. Ляво кроше от Мераб. Удар в тялото от Алдо и коляно за бразилеца. Жозе се нахвърли на Двалишвили, само че времето изтече. Доста равносилен рунд.

Във втория рунд Алдо стартира с лоу кик. Размяна на удари, след което Мераб пробва срутване, само че Алдо се пази добре до мрежата. Мераб вкарва удари с коляно в бедрата на бразилеца по време на клинча. Алдо съумява да го избута, само че Мераб още веднъж го залепва за мрежата. Двалишвили още веднъж търси срутване, само че Алдо не се дава. В края на рунда Мераб още веднъж залепи Алдо за мрежата и завоюва рунда.

В третия рунд Алдо към този момент изглеждаше изтощен. Той съумя да спре 14 от 15-те опита на Двалишвили да го смъкна на земята. Мераб още веднъж съкратяваше дистанцията и държеше Алдо в клинча, като му вкарваше удари с коляно в бедрата. Жозе просто не откри отговор за този скучен жанр на Двалишвили, който означи близо 5 минути надзор. Мераб беше много по-агресивен и деен, което му завоюва и този рунд.

Така срещата им стигна до решение, което беше в интерес на Двалишвили - (29–28, 29–28, 30–27). С тази победа Мераб навлезе в серия от 8 следващи победи. Алдо от своя страна се раздели със серия от 3 следващи победи.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР