Мениджмънтът на неотдавна основаната компания Automobili Pininfarina публикува първите изображения,

...
Мениджмънтът на неотдавна основаната компания Automobili Pininfarina публикува първите изображения,
Коментари Харесай

Първи изображения и характеристиките на електрическия хиперавтомобил Pininfarina PF-Zero

Мениджмънтът на наскоро учредената компания Automobili Pininfarina разгласява първите изображения, техническите характерности и ориентировъчната цена на електрическия хиперавтомобил Pininfarina PF-Zero, който би трябвало да излезе на пазара през 2020 година.
Информацията е на уеб-изданието Electrek, изявление за което дадоха ръководителят на компанията Мяйкъл Першке (Michael Perschke) и нейният основен дизайнер Лука Боргонго (Luca Borgogno). В плана взе участие и хърватската компания Rimac, както и спортният отбор Mahindra Racing, взел участие в шампионата на електрическото рали Formula E. Представени са няколко скици и изображения.



Новият свръхмощен електрически автомобил се назовава Pininfarina PF-Zero и се задвижва благодарение на два съществени електродвигателя, сложени на предната и задната ос. Общата мощ на електродвигателите е от 1,2 до 1,4 MW ( 1600-1900 конски сили ). Времето за ускорение от 0 до 100 километра е по-малко от 2 секунди. Максималната скорост е 400 км/ч (250 благи в час).



Не се оповестява потенциала на акумулаторния блок, само че ориентировъчният пробег е 310 благи (500 км). Това е двойно по-малко от Tesla Roadster с пробег 620 благи или 1000 км. Pininfarina PF-Zero ще има бързо зареждане с мощ от 150 KW. С негова помощ, зареждането на акумулаторните акумулатори до 80% ще става за 20 минути.



Automobili Pininfarina възнамерява да създаде 50 електрическия автомобил PF-Zero за пазара на Съединени американски щати и 150 екземпляра за всички други пазари. Цената е седемцифрена. По предходни данни, хиперавтомобилът коства към 2 милиона евро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР