Мениджърите на клубовете от Висшата лига ще се срещнат с

...
Мениджърите на клубовете от Висшата лига ще се срещнат с
Коментари Харесай

Мениджърите от Висшата лига на среща с Майк Райли за ВАР

Мениджърите на клубовете от Висшата лига ще се срещнат с шефа на съдиите в Англия Майк Райли, с цел да обсъдят използването на системата за Видео помощник рефер, която бе въведена в шампионата от началото на този сезон.

Миналата седмица Райли се е срещнал с мениджърите на клубовете от южната част на страната, а през тази следва да се види и с тези от севера, като се чака да бъде разисквано дали съдиите от Висшата лига да стартират да се съветват с екран до терена, с цел да взимат своите решения. Този способ се ползва във всички страни, в които е въведен ВАР, с изключение на в Англия, където екип от съдии в Стокли Парк в Западен Лондон преглежда повторенията и взима крайното решение. Проблемно досега е и правилото, че ВАР може да трансформира единствено решения на основния арбитър, които се дефинират като “явна и явна неточност ”, което поражда субективизъм.

В последния кръг на Висшата лига ВАР още веднъж сътвори много разногласия, като гол на Роберто Фирмино за Ливърпул против Астън Вила бе анулиран за засада, която даже след повторенията и начертаната от ВАР графика изглеждаше противоречива, основателни искания за дузпа на Манчестър Юнайтед против Борнемут бяха подминати, защото обстановката не бе “явна и явна неточност ”, а в мача сред Евертън и Тотнъм игра с ръка на Деле Али в наказателното поле на “шпорите ” не бе преценена като дузпа, като решението на ВАР лиши повече от три минути. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР