Мениджъри на американски пътнически и товарни авиопревозвачи предупреждават, че пускането

...
Мениджъри на американски пътнически и товарни авиопревозвачи предупреждават, че пускането
Коментари Харесай

Авиопревозвачи предупреждават за катастрофални последствия от 5G

Мениджъри на американски пътнически и товарни авиопревозвачи предизвестяват, че стартирането в употреба на 5G технологията може да докара рецесия с „ пагубни “ последици. Американските компании AT&T и Verizon се готвят да пуснат 5G услугите в сряда, съобщи БНР.

В писмо до администрацията на президента Джо Байдън, представено от Ройтерс и Агенция Франс прес, мениджъри от самолетни компании като American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, както и UPS и FedEx споделят, че разпространяването на услуги по 5G мрежата може да направи доста доста самолети с огромни размери неизползваеми и това да окаже въздействие на десетки хиляди.

По-рано Федералната администрация по авиация (FAA) предизвести, че стартирането на новата технология може да докара до евентуална интервенция в работата на уредите на самолети като висотометри и да окаже въздействие в случаи с понижена видимост. AT&T и Verizon предходната година откакто завоюваха право да пуснат 5G технология се съгласиха да основат буферни зони към 50 летища. Те също се съгласиха да забавят стартирането до тази сряда. Авиокомпании приканват 5G технологии да има на всички места, с изключение на на към три километра от писти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР