Мениджърът на , разочарован от загубата и някои съдийски решения

...
Мениджърът на , разочарован от загубата и някои съдийски решения
Коментари Харесай

Ето колко дузпи са получили Ман Юнайтед и Ливърпул, откакто Клоп е в Премиър лийг

Мениджърът на, отчаян от загубата и някои съдийски решения по време на дуела със, съобщи след мача, че различен тим би получил две дузпи в тази среща. След това германецът даде да се разбере, че очевидно засяга и показа мнението, че за две години " алените " дяволи са получили повече дузпи, в сравнение с мърсисайдци за пет години и половина, в които той е отпред на тима.

Какво демонстрират обаче цифрите и до каква степен прав е Клоп в тази констатация?

Ако се вземе поради интервалът от началото на предишния сезон до момента, Юнайтед е получил два пъти повече дузпи от Ливърпул - 20 против 10. Ако се включи обаче целият времеви откъслек от октомври 2015 година до момента, то обстановката е малко по-различна. Юнайтед още веднъж има преимущество в това отношение, само че не е толкоз съществено. Статистиката демонстрира, че 20-кратният първенец е получи 41 наказателни удари, а отборът на Клоп - 30. Разликата от 11 дузпи значи, че приблизително Юнайтед е имал по към две дузпи повече на сезон от своя обичаен противник.

В началото на интервала на Юрген Клоп съотношението е даже в интерес на Ливърпул, само че в случай че се вземат последните два сезона и половина, то германецът се оказва прав в констатацията си. От месец август на сезон 2018/19 Манчестър Юнайтед е получил 32 дузпи против упоменатите 30 за Ливърпул от октомври 2015-а до момента.

Liverpool's penalties awarded since October 2015

vs

Manchester United's penalties awarded since August 2018
— Football Daily (@footballdaily) Премиър лийг 17 кръг, понеделник 4 януари  Саутхамптън 1:0краен резулат  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР